x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Spitalul Judeţean Craiova nu mai face teste Covid la cerere

Spitalul Judeţean Craiova nu mai face teste Covid la cerere

15 Oct 2020   •   22:30
Spitalul Judeţean Craiova nu mai face teste Covid la cerere
Sursa foto: observator.tv

Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova nu mai face de vineri teste Covid la cerere. Unitatea medicală se pregăteşte pentru „zile negre” şi a decis să facă economie la kiturile de testare pentru urgenţe.

Managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, Laurenţiu Ivanovici, spune că laboratorul nu mai face faţă solicitărilor primite de la DSP. În plus, tot personalul spitalului, dar şi pacienţii internaţi aici sunt testaţi.

În ultimele 10 zile, trei asistenţi medicali, 6 infirmieri şi un brancardier de la UPU au fost diagnosticaţi cu Covid.

„Capacitatea noastră este limitată, 400 de teste pe zi. Deja suntem foarte solicitaţi de către DSP şi trebuie să lucrăm aceste probe cu prioritate.(...) În jur de 300 de probe vin zilnic. Probabil că cererea va fi mai mare în curând”, a explicat Laurenţiu Ivanovici.

Din aprilie şi până acum, în laboratorul de Genetică al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova au fost prelucrate 32 de mii de teste pentru Covid.

Ioana Streaţă, medic specialist în genetică medicală, explică de ce durează atât de mult procesarea probelor.

„Sunt 6-7 ore cât durează să generezi rezultatele pentru 200 de probe. Şi mai durează, apoi, 4-5 ore ca să interpretezi, să generezi rezultatele, să transmiţi şi să raportezi”” a spus Ioana Streaţă.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova încearcă să mai cumpere o linie de prelucrare a testelor Covid cu bani europeni. Şi echipamente de protecţie şi dezinfectanţi vor fi achiziţionate tot cu fonduri europene. Spitalul a obţinut o finaţare de 3,2 milioane de euro pentru astfel de achiziţii.

De la începutul epidemiei, în Dolj au fost confirmate 3.993 persoane cu Covid-19 şi au fost prelucrate 41.550 de teste pentru depistarea noului coronavirus.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: teste covid