x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Spitalul Județean din Covasna nu va accepta detașarea niciunui cadru medical

Spitalul Județean din Covasna nu va accepta detașarea niciunui cadru medical

01 Apr 2020   •   15:15
Spitalul Județean din Covasna nu va accepta detașarea niciunui cadru medical

Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe nu va accepta detaşarea niciunui cadru medical într-o altă unitate sanitară din ţară întrucât are nevoie de întregul efectiv pentru tratarea pacienţilor care s-ar putea infecta în umrătoarele săptămâni cu virusul COVID-19.

"Categoric nu. Suntem o echipă şi lucrăm împreună", a declarat managerul spitalului, Andras Nagy Robert.

Directorul medical, Roşu Matyas, a spus că în prezent sunt internate în acest spital 14 persoane confirmate cu coronavirus și se aşteaptă la o creștere a numărului de infecții. 

"Avem foarte mulţi cetăţeni care s-au întors din 'zonele roşii', din 'zonele galbene', şi eu aşa consider, că vom avea din ce în ce mai multe cazuri. Acum încep să treacă cele 14 zile de izolare, unii au respectat, alţii nu, şi intrăm în etapa de transmitere intracomunitară. Experţii epidemiologi de la nivel central aşa au spus, că la o săptămână după Paşte vom avea vârful în România şi nici noi nu facem excepţie", a explicat acesta.

Conducerea spitalului le-a cere cetăţenilor să respecte regulile de izolare impuse de autorităţi, să stea cât mai mult în casă, menţionând că, în pofida eforturilor depuse, spitalul nu este pregătit pentru a face faţă unui val mare de bolnavi.

"80 dintre îmbolnăviri sunt fără simptome, fără nimic, dar infectează pe alţii. Dacă vor veni la noi 1.000 de persoane deodată, jumătate vor rămâne pe coridoare, nu avem cum să îi tratăm pe toţi deodată. De aceea, e important să respectăm măsurile şi să evităm cât mai mult contactele, pentru a reduce riscurile", a mai spus Andras Nagy Robert.

×
Subiecte în articol: spital judetean covasna medici detasare