x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Stația care vindea abur în loc de combustibil, verificată de Protecția Consumatorilor

Stația care vindea abur în loc de combustibil, verificată de Protecția Consumatorilor

11 Aug 2022   •   11:40
 Stația care vindea abur în loc de combustibil, verificată de Protecția Consumatorilor
Sursa foto: djedzura/Getty Images/iStockphoto

Stația de carburanți care comercializa abur în loc de combustibil este verificată de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș.

 Comisarii au demarat ancheta în urma imaginilor apărute pe rețelele de socializare. În imagini apare un bărbat care încearcă să alimenteze un camion, iar pe furtunul pompei iese doar abur în timp ce aparatul contorizează cantități de motorină.

„Situația prezentată se referea la faptul că o pompă de combustibil funcționa în continuare, deși rezervorul corespunzător era gol, și contoriza costul așa-zisei cantități de combustibil livrate, ca și când ar fi fost distribuită în mod real. Aceasta a fost confirmată la fața locului de reprezentanții operatorului economic și "justificată" cu faptul că rezervorul (tip container) a fost epuizat. Din relatările verbale comisarii CJPC Argeș au înțeles că, deși la golirea rezervorului, pompa s-a oprit inițial - fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere -, ulterior aceasta nu s-a blocat și a continuat să funcționeze”, au anunțat comisarii argeșeni.

Cei de la Protecția Consumatorilor au mai spus că „la fața locului, reprezentanții companiei au comunicat verbal comisarilor că persoana respectivă ar fi alimentat, totuși, în mod real, cu o cantitate consistentă de combustibil pe care nu a mai plătit-o, cu titlul de gest comercial din partea operatorului economic.”

Controlul la stația de carburanți a fost extins la produsele comercializate în interior, constatându-se abateri referitoare la afișarea prețurilor și la modalitățile de informare. Controlul va continua, iar rezultatele și măsurile vor fi făcute publice.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: protectia consumatorului