x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Suceava: Măsuri de prevenire a inundaţiilor în Zona Dornelor

Suceava: Măsuri de prevenire a inundaţiilor în Zona Dornelor

11 Feb 2017   •   16:30
Suceava: Măsuri de prevenire a inundaţiilor în Zona Dornelor
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava şi ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Vatra Dornei se vor întâlni la sediul Primăriei Vatra Dornei pentru a se lua măsuri de prevenire a inundaţiilor, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, sâmbătă, de prefectul Constantin Harasim. 

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii de sâmbătă a CJSU s-a făcut o analiză a factorilor de risc asupra blocajului format din blocurile de gheaţă din zona confluenţei râurilor Bistriţa şi Dorna, de pe raza municipiului Vatra Dornei şi a măsurilor ce se impun a fi luate pentru deblocarea zăporului format pe râul Dorna. 

În comunicat se arată că în prezent nu există un pericol imediat, dar situaţia poate deveni periculoasă pentru proprietarii locuinţelor din imediata apropriere a albiilor celor două râuri în momentul în care vor creşte temperaturile şi se vor înregistra precipitaţii sub formă de ploaie. 

În prezent, pe râul Dorna există un zăpor cu lungimea de aproximativ 3 kilometri, în amonte de confluenţa cu râul Bistriţa, iar în aceste condiţii s-a decis o întâlnire a CJSU Suceava cu CLSU Vatra Dornei, duminică, la Vatra Dornei, pentru a stabili măsurile ce se impun în vederea prevenirii inundaţiilor. 

La sfârşitul săptămânii trecute, câteva zeci de case, gospodării şi curţi au fost inundate, după creşterea rapidă a debitelor în bazinele râurilor Dorna şi Bistriţa, în condiţiile unor temperaturi pozitive ce au favorizat topirea zăpezilor de pe versanţi şi a gheţurilor din albii, iar pompierii pompierii militari au intervenit cu autospeciale şi motopompe pentru evacuarea apei şi ridicarea unor diguri cu saci de nisip. AGERPRES

×