x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Suceava: Un urs a omorât două oi

Suceava: Un urs a omorât două oi

31 Iul 2021   •   12:00
Suceava: Un urs a omorât două oi

Jandarmii au intervenit sâmbătă dimineața în localitatea Lungeni, județul Suceava, după ce un localnic a reclamat faptul că un urs i-a omorât două oi.

Potrivit IJJ Suceava, un bărbat din localitatea Lungeni a reclamat la 112 că un urs i-a omorât două oi. La intervenție au participat jandarmii din comuna Broșteni.

Apelantul le-a spus jandarmilor că avea 17 oi pe un islaz comunal și a constatat că mai are doar 15. Una ar fi fost omorâtă, iar alta ar fi fost luată de urs în pădure.

Ursul nu a fost găsit în zonă de jandarmi, care au rămas la fața locului pentru monitorizarea zonei.

Jandarmii le recomandă celor care se întâlnesc cu un urs să nu îl hrănească sau să se apropie pentru fotografii sau din alte motive. De asemenea, oamenii sunt sfătuiți să își facă semnalată prezența vorbind, dar să fie atenți că zgomotele puternice sau muzica dată tare îl pot irita.

„În cazul în care animalul se apropie de dumneavoastră, încercați să păreți cât mai mari, prin ridicarea brațelor deasupra capului. În niciun caz, nu fugiți! Ursul fuge mult mai repede decât omul, atingând în urcare, circa 25-30 km/h. Prin fugă, instinctul de vânătoare se va activa și atunci va ataca”, au mai transmis jandarmii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: urs