x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Surparea de la Spitalul Militar a fost reparată în timp-record

Surparea de la Spitalul Militar a fost reparată în timp-record

de Diana Scarlat    |    11 Iul 2017   •   09:33
Surparea de la Spitalul Militar a fost reparată în timp-record

Bucureştiul este un oraş cu foarte multe probleme legate de sol şi lucrări subterane foarte vechi, iar din când în când se pot produce surpări. O astfel de groapă s-a format în asfalt sâmbăta trecută, în faţa Spitalului Militar, iar Apa Nova – Compania de Ape Bucureşti a remediat problema în timp-record. 

 

În urma ploilor abundente din perioada 3-4 iulie, s-a format o groapă de un metru pătrat, pe aleea de acces secundar a Spitalului Militar. S-a ajuns la această situaţie din cauza vechimii reţelei de canalizare din zonă, care s-a pus în funcţiune în anul 1901. “Această surpare a fost reparată în timp-record de Apa Nova – Compania de Ape Bucureşti. Duminică dimineaţă au fost încheiate lucrările, inclusiv asfaltarea. Reclamaţia de surpare a canalizării a fost primită prin call center, la ora 15:02, pe 8 iulie, iar la ora 06.00, a doua zi dimineaţă, deja era finalizată lucrarea, cu aducerea terenului la starea iniţială. Intervenţia a fost efectuată pe timp de noapte, fiind înlocuit tot racordul spitalului, la o adâncime de trei metri”, explică reprezentanţii ANCAB.

 

Mai bine decât la Paris

Din fericire, groapa de lângă Spitalul Militar a fost singura surpare de asemenea dimensiune apărută în urma ploilor torenţiale de săptămâna trecută, când volumul de apă tranzitat de reţeaua de canalizare a depăşit 12 milioane de metri cubi, iar debitul înregistrat l-a depăşit pe cel al Oltului. “Spre comparaţie, la Paris, în cazul unor ploi cu intensitate comparabilă, respectiv 49 de litri pe metru pătrat, pe oră, au fost inundate zeci de staţii de metrou, în condiţiile în care, în Bucureşti, singurele probleme au fost acumulări de apă pe câteva zeci de străzi. Acestea au fost rezolvate în câteva ore. Sistemul de canalizare a făcut faţă situaţiei, datorită investiţiilor realizate de ANCAB”, mai spun reprezentanţii companiei. Anul acesta se investesc aproximativ 30 de milioane de euro în infrastructura de apă şi canalizare a Capitalei. De asemenea, prin programele preventive pe care le efectuează ANCAB, atât cu ajutorul personalului angajat, cât şi cu ajutorul roboţilor, este verificată atât starea de funcţionare, cât şi gradul de degradare a reţelelor publice de canalizare. Astfel, au fost prevenite zeci de avarii grave, doar anul acesta.

 

“În funcţie de gradul de deteriorare a reţelei publice se stabileşte gradul de uzură a racordurilor, deoarece nu întotdeauna există şi posibilitatea fizică de a inspecta şi starea racordurilor.” Specialist ANCAB

 

 

Investiţii semnificative

Lungimea totală a reţelei de canalizare a Municipiului București este de circa 2.377 de kilometri. Întreaga reţea este compusă din peste 125.940 de racorduri, cu o lungime totală de circa 944,6 de kilometri, şi peste 50.950 de guri de scurgere, cu o lungime totală a racordurilor de circa 255 de kilometri, cu peste 67.140 de cămine de inspecţie. De asemenea, există și 17 km de casetă de transport a apei uzate, sub Dâmboviţa. Investiţiile făcute de Apa Nova - Compania de Ape Bucureşti la reţeaua de canalizare, pe parcursul anului 2016, sunt semnificative. ANCAB a făcut 13.975 intervenţii tehnice, au fost curăţaţi 263.227 metri de reţea, s-au curăţat, de asemenea, 36.839 de guri de scurgere şi cămine şi s-au eliminat 8.362 de înfundări ale canalizării. Specialiştii ANCAB au făcut 117.731 de inspecţii video şi au înlocuit 582 de racorduri. Tot anul trecut s-au realizat 92 de guri de scurgere noi.

×
Subiecte în articol: spitalul militar