x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Suspiciune de pestă porcină în cazul a cinci mistreți, în Vrancea

Suspiciune de pestă porcină în cazul a cinci mistreți, în Vrancea

12 Dec 2019   •   13:25
Suspiciune de pestă porcină în cazul a cinci mistreți, în Vrancea

O nouă suspiciune de pestă porcină africană (PPA) a fost înregistrată pe un domeniu de vânătoare din Vrancea, după ce cinci mistreţi din cei 20 împuşcaţi în timpul unei partide de vânătoare au rezultat pozitiv la virusul PPA, în urma testelor de laborator, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vrancea.

"Am înregistrat o suspiciune de pestă porcină la mistreţ, în zona Bogheşti - Homocea, pe un domeniu de vânătoare. În timpul unei partide de vânătoare au fost împuşcaţi 20 de mistreţi. Conform legii, au fost aduse probe la laboratorul DSVSA pentru analiză, şi cinci dintre acestea au rezultat pozitive la virusul PPA", a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al DSVSA Vrancea, medicul Doru Calistru.

Potrivit acestuia, în urma întrunirii Comitetului Local de Combatere a Bolilor s-a pus în aplicare planul de acţiune şi măsuri şi s-a dispus eliminarea tuturor porcilor împuşcaţi, prin incinerare şi dezinfecţie, zona fiind plasată sub supraveghere.

Potrivit DSVSA Vrancea, în funcţie de rezultatele de la Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală al Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, urmează să fie stabilite ulterioare măsuri în zonă.

În ultimele două luni, în Vrancea au apărut nu mai puţin de cinci focare de pestă porcină, la Vînători, Tătăranu, Sihlea şi Goleşti. În raza de protecţia a virusului pentru ultimul focar de pestă porcină confirmat, la Goleşti, se află cel mai mare combinat de creştere a porcinelor din judeţ, cu un număr de aproape 34.000 de porcine.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pesta porcina vrancea