x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un tânăr din Sibiu, arestat după ce a întreținut relații sexuale repetate cu o copilă de 13 ani

Un tânăr din Sibiu, arestat după ce a întreținut relații sexuale repetate cu o copilă de 13 ani

de Redacția Jurnalul    |    18 Iul 2024   •   11:13
Un tânăr din Sibiu, arestat după ce a întreținut relații sexuale repetate cu o copilă de 13 ani

Un tânăr de 23 de ani, acuzat că a avut o relație cu o copilă de 13 ani, pe parcursul căreia cei doi au întreținut raporturi sexuale, a fost arestat preventiv. Tânărul este acuzat de viol săvârșit asupra unui minor în formă continuată.

Prim procurorul adjunct Iacob Teodora, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecatoria Sibiu, a transmis că se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de viol săvârșit asupra unui minor în formă continuată față de un tânăr de 23 de ani.

Acesta este acuzat că în perioada aprilie – iunie 2024, s-a aflat într-o relație de afecțiune cu o fată în vârstă de 13 ani.

„Pe parcursul acestei perioade inculpatul a întreținut multiple raporturi sexuale normale neprotejate cu persoana vătămată minoră la domiciliile celor doi din municipiul Sibiu”, spune procurorul.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu a solicitat, miercuir, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu luarea măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, măsură care a fost emisă.

Potrivit legii, raportul sexual sau actul sexual comise de un major cu un minor care nu a împlinit vârsta de 16 ani constituie infracțiunea de viol asupra unui minor și se pedepsește cu închisoarea de la 7 la 12 ani și interzicerea exercitării unor drepturi. (art. 218 ind. 1 alin 1 din Codul penal)

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: viol minor