x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Târgul de Crăciun din Sibiu: Noi locuri și atracții în centrul orașului

Târgul de Crăciun din Sibiu: Noi locuri și atracții în centrul orașului

de Redacția Jurnalul    |    08 Oct 2024   •   16:15
Târgul de Crăciun din Sibiu: Noi locuri și atracții în centrul orașului
Sursa foto: Facebook

Sibiul găzduiește cea de-a 17-a ediție a Târgului de Crăciun, care se va desfășura între 15 noiembrie 2024 și 5 ianuarie 2025. Evenimentul din acest an se extinde în mai multe zone ale centrului istoric al orașului.

„La ediția din acest an, târgul se va desfășura în mai multe locații din centrul Sibiului, incluzând Piața Mare, Piața Mică și Piața Huet", declară Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul evenimentului.

Principalele elemente ale ediției din acest an includ o nouă amenajare în Piața Mare, cu o terasă amplasată sub o instalație de iluminat, extinderea în Piața Mică, unde va fi creat un spațiu denumit „Santa's Land" și iluminat festiv în Piața Huet.

În Piața Mare, sub o instalație impresionantă din zeci de mii de lumini, va fi amplasată o terasă unde vizitatorii se pot bucura de preparatele calde de la târg. Tot aici se vor regăsi roata panoramică, înaltă de 22 metri, construită special pentru Târgul de Crăciun din Sibiu în 2019, și patinoarul natural amenajat în centrul pieței. Cu o suprafaţă de 600 metri pătraţi și o capacitate de 300 de persoane, este una dintre principalele atracții în fiecare an.

În Piața Mare se va regăsi și Atelierul lui Moș Crăciun, o experiență adorată de mii de copii anual, pe lângă cei 120 de expozanți și artizani care vor îmbogăți atmosfera de Crăciun prin produsele și obiectele lor.

În Piața Mica, Santa’s Land aduce la un loc caruselul și trenulețul pentru copii, experiențe virtuale cu sania virtuală a Moșului și o cabană spectaculoasă unde vizitatorii se pot odihni și încălzi. Pe fațadele clădirilor din Piața Mică vor fi proiectate animații colorate în spiritul Sărbătorilor de iarnă, întinse pe mii de metri pătrați.

Traseul continuă în Piața Huet unde va fi posibilă o plimbare sub o instalație spectaculoasă cu copaci iluminați.

De asemenea, atelierul lui Moș Crăciun are o varietate de activități pentru copii, printre care și ateliere de făcut hârtie și de mozaic. Vizitat în medie de peste 4.000 de copii la fiecare ediție, Atelierul lui Moș Crăciun devine locul în care cei mici pot învăța într-un mod distractiv și festiv.

La ediția din acest an a Târgului de Crăciun vor fi prezenți 120 de expozanți din 36 de județe ale României, dar și din Israel, Ungaria și Italia.

În ce privește experiența gastronomică din cadrul târgului, sunt incluse o mulțime de opțiuni din partea producătorilor locali, de la prăjituri artizanale și produse tradiționale afumate și maturate la o varietate de băuturi calde de sezon. Selecția de obiecte decorative și de produse va fi considerabil mai mare anul acesta, în urma extinderii portofoliului evenimentului.

Sunt așteptați peste 300.000 de turiști la ediția din acest an.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: targul de craciun Sibiu