x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Taximetriștii protestează în Piața Victoriei

Taximetriștii protestează în Piața Victoriei

20 Dec 2017   •   12:24
Taximetriștii protestează în Piața Victoriei
Sursa foto: Karina Knapek

Câteva sute de taximetrişti protestează miercuri în Piaţa Victoriei faţă de transportul nelicenţiat printre solicitări fiind şi aceea ca poliţia rutieră să poată sancţiona pe şoferii ce practică transportul nelicenţiat. 

"Pe data de 13, venind cortegiul Regelui Mihai în ţară, am oprit mitingul. Unul din motive a fost acesta, iar al doilea a fost promisiunea ministrului Transporturilor, o promisiune fermă, pe care şi-a luat-o în faţa tuturor reprezentaţilor veniţi la minister marţea trecută. Probabil că în ianuarie vom face în toată ţară un protest general, pentru că şi dumneavoastră şi noi, toţi cei prezenţi, nu cerem decât un singur lucru de la Guvern astăzi: poliţia rutieră, organele abilitate ale statului, să poată aplica legea, să poată sancţiona acei şoferi care fac transport neautorizat de persoane, nelicenţiat, atât de taxi, rent-a-car, curse ocazionale, cu transport regulat de persoane, pentru că piratarea este la toate aceste segmente de transport", a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR). 

Potrivit sursei citate, veniturile ilicite din transportul rutier sunt foarte mari. 

"Noi am avut încredere şi avem încredere în ministrul Transporturilor, că ar fi vrut să ne dea această ordonanţă astăzi, ieri nu era pe ordinea de zi. Nu cerem niciun fel de facilitate fiscală, nu cerem nicio altă reglementare care să ne aducă beneficii. Nu noi trebuie să ne cerem scuze pentru deranjul creat în Bucureşti, alţii trebuie. Se pare că trebuie să avem în fişa postului, de 2 ori pe an să venim în faţa Guvernului, să cerem acelaşi lucru. Noi suntem aici, domnule prim-ministru, şi nu vom pleca. Rămâne la latitudinea dumneavoastră, dacă vreţi, într-adevăr, ca toată lumea să respecte legea. Nu am venit să vă cerem nicio subvenţie, niciun ban", a mai spus preşedintele COTAR. 

Transportatorii solicită modificarea Legii 38/2003 în vederea eradicării activităţii neautorizate şi nelicenţiate din domeniul transporturilor rutiere de persoane - de taxi, rent a car şi prin curse regulate sau ocazionale. 

Protestul membrilor COTAR este programat pentru intervalul orar 09:00 - 20:00. AGERPRES

×
Subiecte în articol: protest taximetristi taxi uber