x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Telecabina de pe Cetatea Deva va fi oprită pe 3 februarie pentru revizia tehnică

Telecabina de pe Cetatea Deva va fi oprită pe 3 februarie pentru revizia tehnică

31 Ian 2020   •   13:05
Telecabina de pe Cetatea Deva va fi oprită pe 3 februarie pentru revizia tehnică
Sursa foto: antena3

Telecabina care urcă pe Cetatea Deva va fi oprită luni, 3 februarie, pentru 24 de ore, în vederea efectuării reviziei tehnice obligatorii, însă turiştii vor putea vizita monumentul istoric dacă aleg să urce Dealul Cetăţii pe jos, pe unul dintre cele trei trasee marcate.


Cel mai lung traseu poate fi străbătut în ritmul unei plimbări în doar de 45 de minute, iar celelalte două sunt şi ele uşor de parcurs, cel mai scurt fiind de o jumătate de oră.

"Turiştii care doresc să viziteze Cetatea Deva în această zi o pot face la pas, pe la Poarta 1, alegând unul dintre cele trei trasee care sunt semnalizate cu indicatoare", a informat vineri Primăria Deva.

Traseul 1 pleacă din spatele restaurantului de la Poalele Cetăţii, până la Poarta 1, şi poate fi străbătut pe jos în aproximativ 45 de minute.

Traseul 2 pleacă de la intrarea în tunel, spre partea dreaptă, până la Poarta 1, şi durează 40 de minute.

Persoanele care preferă un timp mai scurt de urcare vor putea alege Traseul 3, care înconjoară Dealul Cetăţii prin partea stângă a tunelului, până la Poarta 1, în aproximativ 30 de minute.

Cetatea Deva poate fi vizitată zilnic, între orele 8,00 şi 20,00, program care coincide cu cel al telecabinei.

Monumentul istoric este atestat documentar la 1269 şi reprezintă una dintre principalele atracţii turistice ale municipiului Deva.

Anul trecut, Cetatea Deva a fost vizitată de peste 176.000 de turişti, încasările la bugetul local realizate din costul biletelor de urcare cu telecabina cifrându-se la 2,64 milioane de lei. 

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: telecabina deva oprita revizia tehnică