x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Sute de mii de pachete cu țigări și parfumuri, descoperite la Vama Giurgiu

Sute de mii de pachete cu țigări și parfumuri, descoperite la Vama Giurgiu

de Redacția Jurnalul    |    22 Feb 2024   •   21:00
Sute de mii de pachete cu țigări și parfumuri, descoperite la Vama Giurgiu

Polițiștii de Frontieră au depistat un camion încărcat cu sute de mii de pachete cu ţigări și articole de parfumerie, în valoare de peste 11 milioane de lei, la Vama Giurgiu. Șoferul, un cetățean turc, a fost arestat preventiv.

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu au descoperit, într-un ansamblu rutier condus de un cetăţean turc, cantitatea de 197.685 pachete de țigări și aproximativ 15.500 produse de parfumerie susceptibile a fi contrafăcute.

Șoferul turc s-a prezentat marți în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pentru a intra în România, la volanul unui ansamblu rutier, format din cap tractor și semiremorcă. Acesta transporta, conform documentelor prezentate, materiale plastice din Turcia în Germania. Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit. Astfel, în compartimentul pentru marfă, a fost descoperită o cantitate considerabilă de țigarete, precum și articole de parfumerie susceptibile a fi contrafăcute.

În urma inventarierii bunurilor descoperite a rezultat cantitatea de 197.685 pachete de țigări de diferite mărci, având aplicat timbru fiscal specific Turciei, în valoare de peste 5.300.000 lei și aproximativ 15.500 produse de parfumerie de diferite mărci, în valoare de peste 6.300.000 lei.

În cauză, miercuri a fost admisă propunerea procurorului de caz şi prin urmare, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Giurgiu a dispus cercetarea în stare de arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile a cetăţeanului turc, şoferul autocamionului depistat în PTF Giurgiu, pentru comiterea infracțiunilor de contrabandă, punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similar cu o marcă înregistrată, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: tigari parfum vama