x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un tir a căzut de pe un pod din Brăila! Camionul a aterizat pe calea ferată și a blocat trenurile

Un tir a căzut de pe un pod din Brăila! Camionul a aterizat pe calea ferată și a blocat trenurile

de Redacția Jurnalul    |    18 Oct 2023   •   10:05
Un tir a căzut de pe un pod din Brăila! Camionul a aterizat pe calea ferată și a blocat trenurile

Un tir a căzut de pe un pod din județul Brăila. Accidentul s-a produs miercuri, pe un drum național, iar în urma accidentului, camionul a aterizat pe calea ferată și a blocat circulația trenurilor.

Potrivit IPJ Brăila, accidentul a avut loc miercuri, la ora 6.05. Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Făurei au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe podul situat între localitatea Surdila-Găiseanca și Surdila-Greci a avut loc un eveniment rutier.

Polițiștii au stabilit că „un bărbat de 66 de ani, din București, în timp ce conducea un autocamion, pe podul de trecere peste calea ferată situat pe DN2B în apropiere de localitatea Surdila-Găiseanca, ar fi pierdut controlul volanului, a rupt parapetul de protecție și a căzut de pe pod”.

În cădere, autocamionul a lovit un stâlp care s-a rupt, motiv pentru care la fața locului intervin reprezentanți CFR, iar circulația feroviară este oprită.

„Urmare acestui accident rutier, menționez faptul circulația feroviară se desfășoară doar pe FIRUL I, deoarece pe Firul II a fost rupt un stâlp care susține linia de contact. 

Echipele de intervenție ale SRCF Galați vor acționa în zona respectivă cu o macara pentru înlocuirea stâlpului și a firului de contact. Estimăm finalizarea intervențiilor în următoarele 2 ore, interval în care trenurile în zona respectivă vor circula doar pe Firul I, din ambele sensuri", a transmis și purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Șoferul este rănit și a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Acesta nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza stării de sănătate, urmând a-i fi recoltate mostre biologice la spital în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, au precizat polițiștii.

Anchetatorii continua cercetările și au deschis un dosar penal de vătămare corporală din culpă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tir cale ferata camion