x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Trei persoane au fost rănite, în urma unui accident naval pe Dunăre

Trei persoane au fost rănite, în urma unui accident naval pe Dunăre

05 Oct 2019   •   12:50
Trei persoane au fost rănite, în urma unui accident naval pe Dunăre
Sursa foto: Antena3

 Trei persoane care călătoreau cu o navă de croazieră pe Dunăre au fost rănite, sâmbătă dimineaţa, după ce vasul pe care se aflau a fost implicat într-un accident cu un cargo, în zona milei marine 43 a Dunării, pe raza judeţului Tulcea, a anunţat Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Nava de croazieră, aflată sub pavilion Malta, venea din Germania, avea la bord 165 de persoane şi se îndrepta spre Portul Tulcea, atunci când a colizionat cu un cargo, aflat sub pavilion Panama, care se îndrepta spre Galaţi.

"Două persoane, mamă şi fiică, au fost preluate de o primă ambulanţă. Femeia mai în vârstă a avut un atac de panică pe fondul unei suferinţe cardiace mai vechi şi a necesitat îngrijiri mai deosebite. Fiica acesteia prezintă un traumatism la un membru superior, suspiciune de fractură. A treia persoană a fost preluată de pe navă cu un traumatism toracic abdominal. Ele se află internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă", a declarat pentru AGERPRES directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea, Dumitru Vâlcu.

Potrivit IPJ, în urma accidentului, nava de croazieră care a ajuns în portul Tulcea a suferit mai multe avarii, în zona suprastructurii, iar poliţiştii şi Căpitănia Zonală a Portului Tulcea efectuează cercetări cu privire la modul în care s-a produs evenimentul.

"S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere de culpă şi vătămare corporală din culpă", a anunţat IPJ.

Conform sursei citate, în urma accidentului nu s-a produs poluare, iar traficul navelor în zonă nu a fost blocat.

Acesta este primul eveniment de o asemenea anvergură înregistrat pe raza judeţului Tulcea în ultimii 15 ani.

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: accident naval dunăre