x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tribunalul Bucureşti a DECIS ce se va întâmpla cu greva din transportul public

Tribunalul Bucureşti a DECIS ce se va întâmpla cu greva din transportul public

20 Ian 2022   •   16:25
Tribunalul Bucureşti a DECIS ce se va întâmpla cu greva din transportul public
Sursa foto: STB

Tribunalul Bucureşti a suspendat greva din transportul public, activitatea acestuia urmând să fie reluată imediat. Decizia este executorie.

Instanța  a admis astfel cererea Societăţii de Transport Bucureşti (STB) de suspendare a grevei declanşate de sindicalişti.

Societatea a mai depus o cerere la tribunal prin care solicită constatarea nelegalităţii protestului organizat de angajaţi. Aceasta va fi judecată vineri, 21 ianuarie. 

În această dimineață, şoferii de autobuze, troleibuze şi tramvaie au declanşat grevă generală, cerând creșteri salariale și demisia directorului general. 

Conducerea STB a transmis că întreruperea lucrului este o acţiune ilegală şi nu se vor plăti orele nelucrate ale salariaţilor implicaţi în protest.
"Greva declanşată în această dimineaţa este ilegală. Există conexiuni directe, pe surse deschise, prin care domnul Petrariu, în calitate de lider de sindicat, alături de alţi lideri de sindicat, a provocat această grevă. Aceasta nu este o grevă ivită din senin, este o grevă ilegală în condiţii de pandemie, având în vedere că obligaţia legală era să scoată pe traseu măcar o treime din parc. Există materiale şi documente care vor sta la baza unei plângeri penale, ce va fi îndreptată împotriva unor lideri care s-au implicat în acest lucru", a spus directorul general al STB, Adrian Criţ.
El consideră că angajaţii au fost manipulaţi de sindicat pentru a declanşa greva. 

×
Subiecte în articol: greva stb