x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Turiștii pot vizita cu un bilet unic nouă muzee din Brașov

Turiștii pot vizita cu un bilet unic nouă muzee din Brașov

26 Oct 2021   •   20:00
Turiștii pot vizita cu un bilet unic nouă muzee din Brașov

Nouă muzee din județul Brașov vor putea fi vizitate de turiștii care cumpără un bilet unic de acces, în baza unei decizii adoptate marți de Consiliul Județean.

Astfel, biletul unic poate fi folosit la următoarele instituţii: Muzeul Judeţean de Istorie - Casa Sfatului şi Bastionul Ţesătorilor, Muzeul de Etnografie Braşov şi cele trei secţii ale sale - Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului, Muzeul Etnografic Săcele şi Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” Rupea, Muzeul de Artă Braşov, Muzeul „Casa Mureşenilor” - inclusiv Casa „Ştefan Baciu”.

La aceste nouă obiective vor fi adăugate încă două, din cadrul Muzeului Județean de Istorie Brașov, în momentul în care acestea îşi vor deschide porţile: Secția Bastionul Graft de pe Aleea după Ziduri şi Muzeul Sportului şi Turismului Montan care este în curs de amenajare în clădirea Olimpia.

Preţul biletului unic este de 25 de lei pentru adulţi, 20 de lei pentru pensionari, 5 lei pentru copii şi 50 de lei pentru pachetul destinat unei familii formate din doi adulţi şi doi copii.

Biletul unic de vizitare va avea o valabilitate de 15 zile, astfel încât cei care îl cumpără să aibă timp să viziteze toate muzeele, inclusiv cele de la Săcele şi Rupea.

„Ne dorim să realizăm acest Bilet unic în scopul de a crește vizibilitatea muzeelor brașovene, de a asigura accesul turiștilor români și străini la patrimoniul cultural al județului Brașov și a crește astfel numărul de vizitatori. Biletul unic nu va fi destinat doar turiștilor, deoarece ne dorim să atragem și brașovenii în muzee. Prețurile sunt atractive pentru toate categoriile de vizitatori. În special prețurile pentru copii sunt foarte accesibile, tocmai ca să facilităm vizitarea muzeelor de către copii și grupurile școlare organizate, atunci când contextul pandemic va permite aceest lucru”, a explicat vicepreşedintele CJ Braşov, Szenner Zoltan.

Acesta susține că după ce proiectul va fi introdus pentru muzeele din subordinea Consiliului Județean, acesta ar putea fi extins cu încă un tip de bilet care să permită intrarea şi la alte obiective turistice din municipiul Brașov sau din județ.

Macheta pentru biletul unic a fost definitivată şi urmează lansarea procedurilor de achiziţie a serviciilor de tipărire.

Pentru început, biletul se va putea achiziţiona doar în format fizic, de la oricare dintre muzeele aflate în subordinea Consiliului Judeţean Braşov.

În paralel cu biletul unic, muzeele braşovene vor continua să pună în vânzare actualele bilete individuale de intrare.

„Prin intermediul Biletului unic de vizitare dorim să ne aliniem practicilor existente la nivelul instituţiilor de cultură internaţionale. Biletul unic de acces în muzee este utilizat în numeroase destinaţii turistice europene, fiind un instrument facil la dispoziţia turiştilor şi un foarte bun mijloc de promovare a tuturor instituţiilor cu specific muzeal, nu doar a celor foarte cunoscute publicului larg. Chiar şi în aceste condiţii dificile, marcate de criza sanitară, ne propunem ca judeţul Braşov să rămână destinaţia turistică numărul 1 a României în toate anotimpurile”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

(sursa: Mediafax)

×