x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un bărbat din Maramureș este cercetat pentru trafic de influență față de funcționari ai DGASPC

Un bărbat din Maramureș este cercetat pentru trafic de influență față de funcționari ai DGASPC

29 Sep 2017   •   13:00
Un bărbat din Maramureș este cercetat pentru trafic de influență față de funcționari ai DGASPC

Procurorii au plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, sub acuzaţia de trafic de influenţă, o persoană care ar fi intervenit pe lângă funcţionarii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş pentru diverse servicii, potrivit unui comunicat de presă remis vineri de serviciul judeţean al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

În perioada 27 - 28.09.2017, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, ofiţerii de poliţie judiciară ai DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş au efectuat activităţi procedurale în vederea documentării şi probării unor infracţiuni de corupţie, se menţionează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, din probatoriul administrat în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că, în cursul perioadei 2014 - 2017, D.I.T. a pretins şi a primit de la mai multe persoane foloase materiale, în schimbul traficării unei pretinse influenţe pe lângă funcţionari ai DGASPC Maramureş, cu ocazia procedurilor de atribuire a contractelor de prestări servicii de securitate şi sănătate în muncă şi de prevenire şi stingere a incendiilor, precum şi vizând lucrări în materie de instalaţii electrice, încheiate în beneficiul instituţiei.

În cauză, faţă de inculpatul D.I.T. a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată. Totodată, procurorul competent a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Instrumentarea cauzei s-a realizat cu sprijin de specialitate din partea Brigăzii de Operaţiuni Speciale Cluj - Serviciul de Operaţiuni Speciale Maramureş. AGERPRES

×