x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un bătrân a fost salvat de jandarmi după ce a căzut într-o prăpastie din Masivul Piatra Craiului

Un bătrân a fost salvat de jandarmi după ce a căzut într-o prăpastie din Masivul Piatra Craiului

10 Ian 2018   •   12:55
Un bătrân a fost salvat de jandarmi după ce a căzut într-o prăpastie din Masivul Piatra Craiului

Un bărbat în vârstă de 78 de ani a fost salvat de jandarmii montani după ce a căzut, marţi seara, într-o prăpastie din Masivul Piatra Craiului, în timp ce se deplasa spre Mănăstirea Colţii Chiliilor, a informat miercuri Biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) "Nicolae Titulescu" Braşov. 

Potrivit sursei citate, marţi seara, în jurul orei 19,30, dispeceratul IJJ Braşov a primit un apel la 112 prin care se semnala că o persoană în vârstă de 78 de ani este dispărută în zona dintre Zărneşti şi Mănăstirea Colţii Chiliilor, la momentul apelului neputându-se lua legătura cu aceasta. 

S-au constituit mai multe echipe formate din jandarmi, poliţişti, lucrători de la ISU Braşov, salvamontişti, localnici, care au făcut eforturi pentru a găsi persoana sau măcar indicii despre situaţia acesteia. 

Acţiunea a fost îngreunată şi de faptul că s-a desfăşurat noaptea, într-o zonă greu accesibilă. În jurul orei 4,00, forţele participante au lua decizia de a sista căutările şi de a le relua la ora 7,00, a mai menţionat sursa citată. 

"Echipa de jandarmi condusă de plt. maj. Ioan Bucşoiu a continuat să caute benevol, deşi misiunea se sistase temporar, şi în zona 'După Bârsa', eforturile acesteia fiind răsplătite în jurul orei 5,17, când au găsit persoana în cauză în stare de semi-inconştienţă, cu mai multe leziuni ca urmare a căderii de aproximativ 50 de metri într-o vale, dar în viaţă", potrivit sursei citate. 

Bătrânul, care desfăşura activităţi în folosul lăcaşului de cult, a fost condus până la domiciliu, unde un echipaj SMURD i-a analizat starea de sănătate, au mai informat jandarmii. AGERPRES

×
Subiecte în articol: salvat piatra craiului batran