x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un centru care va oferi terapie gratuită pentru copiii cu autism, din familii nevoiaşe, va fi deschis în Bucureşti

Un centru care va oferi terapie gratuită pentru copiii cu autism, din familii nevoiaşe, va fi deschis în Bucureşti

06 Dec 2016   •   14:25
Un centru care va oferi terapie gratuită pentru copiii cu autism, din familii nevoiaşe, va fi deschis în Bucureşti
Sursa foto: thebluediamondgallery.com

În sectorul 4 al Capitalei urmează să fie deschis un centru în cadrul căruia 20 de copii diagnosticaţi cu autism, provenind din familii nevoiaşe, vor beneficia de servicii gratuite pentru recuperarea întârzierilor în dezvoltare, conform unui parteneriat public-privat care va fi încheiat, miercuri, între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 şi Asociaţia Help Autism. 

Parteneriatul încheiat cu DGASPC Sector 4 este cel de-al şaselea de acest tip al Asociaţiei Help Autism şi "vine ca răspuns la numărul limitat de soluţii pe care societatea le oferă, în acest moment, familiilor care au un copil diagnosticat cu autism", a menţionat sursa citată. 

La semnarea parteneriatului urmează să fie prezent şi primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă. 



"Demersul se va concretiza în deschiderea unui centru de intervenţie timpurie şi terapie specifică individuală pentru copilul cu autism, prin intermediul căruia se va asigura terapia gratuită a copiilor cu autism, cu vârsta de până la 4 ani, de pe raza sectorului 4. (...) Clădirea este pusă la dispoziţie de DGASPC Sector 4, care preia şi cheltuielile administrative. Costurile serviciilor de diagnostic, evaluare psihologică, consiliere şi terapie vor fi suportate din fondurile colectate de Asociaţia Help Autism, prin implicarea părinţilor beneficiari ai asociaţiei, în programul 'Părinte pentru Părinte'", a informat primăria de sector, prin intermediul unui comunicat. 



În România, se estimează că există peste 30.000 de copii diagnosticaţi cu autism. În evidenţa DGASPC Sector 4 se află 35 de copii cu vârste cuprinse între 0-4 ani care au acest diagnostic. 

"În lipsa terapiei specifice, însă, perspectivele de recuperare şi integrare ale copiilor diagnosticaţi sunt îngrijorătoare, mare parte dintre aceştia ajungând la maturitate adulţi neintegraţi în comunitate şi de cele mai multe ori instituţionalizaţi. Experienţa de peste şase ani a Asociaţiei Help Autism în lucrul cu peste 400 de copii cu acest diagnostic vine în completarea măsurilor de sprijinire a familiilor din sector, iniţiate de DGASPC Sector 4", a mai precizat primăria, citează Agerpres.

 

×