x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un nou dosar de corupție pentru primariul Iașiului, Mihai Chirica

Un nou dosar de corupție pentru primariul Iașiului, Mihai Chirica

04 Feb 2022   •   14:15
Un nou dosar de corupție pentru primariul Iașiului, Mihai Chirica

Edilul Iașului, Mihai Chirica, a fost pus sub control judiciar, vineri, pentru fapte de corupție în ceea ce privește extinderea unui imobil din Iași. Potrivit procurorilor DNA, blocul ar fi fost construit și întabulat ilegal, cu mai multe niveluri față de cele prevăzute în autorizație.

Potrivit DNA, Serviciul teritorial Iași, a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 4 februarie 2022, față de Mihai Chirica, la data faptelor și în prezent primar al municipiului Iași, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) și instigare la uzurparea funcției.

De asemenea, a fost dispusă și efectuarea urmăririi penale față de Gabriel Vasile Harabagiu, la data faptelor viceprimar al municipiului Iași, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) și uzurparea funcției

Procurorii DNA spun că există date și probe care conturează starea de fapt, potrivit căreia, cei doi, în exercitarea funcțiilor, ar fi dispus/semnat documente, cu încălcarea legii, în procedura de atestare a construirii, respectiv a extinderii unui imobil din municipiul Iași.

„Concret, blocul ar fi fost construit și intabulat ilegal, cu mai multe niveluri față de cele prevăzute în autorizație, iar suprafața imobilului este mai mare decât cea din autorizație fiind încălcat planul urbanistic zonal. Intabularea imobilului în cartea funciară s-ar fi efectuat cu sprijinul conducerii și al unor funcționari din cadrul autorității publice locale, în baza certificatului de atestare a edificării/extinderii construcției, datat 10.10.2018, emis de municipiul Iași”, arată procurorii.

În trecut, primarul Iașului, Mihai Chirica, a mai fost trimis în judecată pentru fapte de corupție. Edilul a fost  inculpat sub acuzația de abuz în serviciu pentru o faptă pe care, potrivit procurorilor, ar fi comis-o în 2013, în perioada în care era viceprimar.

Dosarul îi mai viza și pe fostul primar Gheorghe Nichita și alți trei angajați din primărie.

Potrivit rechizitoriului, inculpații ar fi cumpărat patru mașini pentru municipalitate, prin leasing operațional, deși acest lucru era interzis pentru autoritățile publice în acea perioadă.

 

×
Subiecte în articol: Mihai Chirica