x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un pod metalic ar putea fi amplasat pentru traversarea Lacului Herăstrău, după obţinerea avizului de la Ministerul Transporturilor

Un pod metalic ar putea fi amplasat pentru traversarea Lacului Herăstrău, după obţinerea avizului de la Ministerul Transporturilor

11 Iul 2017   •   21:00
Un pod metalic ar putea fi amplasat pentru traversarea Lacului Herăstrău, după obţinerea avizului de la Ministerul Transporturilor

Un pod jos metalic cu lungimea de zece metri ar putea fi amplasat lângă podul de cale ferată Bucureşti-Constanţa, din zona Parcului Herăstrău, după ce Ministerul Transporturilor va acorda avizul necesar, a informat Primăria Municipiului Bucureşti, prin intermediul unui comunicat. 

"Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti depune toate eforturile pentru concretizarea soluţiei legale de traversare a lacului Herăstrău. Până în prezent s-au obţinut, conform legii, o serie de avize obligatorii de la autorităţile statului. (...) De la începutul lunii iunie, ALPAB a avut două întrevederi cu secretarul de stat şi o întrevedere cu dl. ministru al Transporturilor, în urma cărora au fost stabilite etapele ce trebuie parcurse în vederea obţinerii avizului MT/CFR. La toate cele trei întâlniri au participat reprezentanţi ai SNCFR şi ai Autorităţii Navele Române", a precizat PMB, pentru AGERPRES. 

În urma discuţiilor de la Ministerul Transporturilor, ALPAB a solicitat Ministerului Apărării Naţionale o ofertă tehnică pentru realizarea unui pod jos metalic cu lungimea de zece metri, care va fi amplasat lângă podul de cale ferată Bucureşti-Constanţa, din zona Parcului Herăstrău. 

"Totodată, au avut loc trei întâlniri cu secretarul de stat de la Ministerul Apărării Naţionale în urma cărora a fost primită o oferta tehnică, iar în baza acesteia Direcţia de Urbanism a demarat întocmirea documentaţiei care va fi depusă la Ministerul Transporturilor în vederea obţinerii avizului MT/CFR. De asemenea, ALPAB a obţinut de la Autoritatea Navală Română avizul favorabil din punctul de vedere al siguranţei navigaţiei privind amplasarea acestui pod, cât şi avizul de amplasare pentru pod pietonal traversare 'Lac Herăstrău/Zona Cale Ferată' emis de către arhitectul şef al Municipiului Bucureşti", a menţionat PMB. 

Precizările au fost făcute în contextul în care USR Sector 1 a solicitat, marţi, demisia directorului general ALPAB, apreciind că "situaţia traversării lacului din Parcul Herăstrău în zona Podului CFR continuă să fie tratată cu indiferenţă de autorităţi". 

"În data de 16.06.2017, un deputat USR a fost la faţa locului şi, împreună cu reprezentanţii ALPAB, a identificat câteva soluţii posibile, aducându-i-se la cunoştinţă în mod periodic stadiul demersurilor de la iniţiere şi până în prezent, ultima data, vineri, 07.07.2017", se mai arată în comunicatul PMB. 

Într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES, USR Sector 1 a atras atenţia autorităţilor competente asupra pericolelor care există în absenţa unei soluţii pietonale care să asigure legătura între cele două maluri ale lacului din Herăstrău. 

"Din nefericire, anul acesta s-au întâmplat două accidente tragice înainte ca autorităţile să întreprindă vreo acţiune. După ultimul accident din 11 iunie, autorităţile (ALPAB/PMB) au decis la o săptămână să interzică accesul pietonilor în zona podului, fără o avertizare prealabilă, astfel încât în plină perioadă estivală trecătorii s-au văzut obligaţi să facă cale întoarsă pentru a ajunge pe malul celălalt. Cu ocazia unei întâlniri în data de 12 iunie, la care au participat consilieri şi parlamentari USR, directorul tehnic al ALPAB, domnul Mihai Săndulescu, a promis că în 'trei săptămâni' va fi inaugurat în această zonă un pod de pontoane care va fi o soluţie temporară până la construirea unei pasarele pietonale între cele două maluri", a precizat USR. 

Conform aceleiaşi surse, s-au scurs patru săptămâni din acel moment "şi pe teren nu s-a schimbat nimic: panourile continuă să anunţe pe una din aleile principale de pe mal că acolo se sfârşeşte Parcul Herăstrău, iar accesul către pod este blocat cu traverse de beton care sunt escaladate de către cei care doresc să traverseze, crescând şi mai mult pericolul accidentelor". AGERPRES

×