x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un polițist a fost bătut de un interlop într-un mall din Timișoara. Poliția se spală pe mâini

Un polițist a fost bătut de un interlop într-un mall din Timișoara. Poliția se spală pe mâini

09 Feb 2022   •   11:00
Un polițist a fost bătut de un interlop într-un mall din Timișoara. Poliția se spală pe mâini

Un interlop a bătut un comisar de poliție într-un centru comercial din Timișoara. Deși reprezentantul legii era însoțit de câțiva colegi, aceștia nu au intervenit iar Poliția Timiș s-a spălat pe mâini, spunând că aceștia au acționat corect, evitând escaladarea conflictului. 

Polițistul este comisar șef la Secția 4 din Timișoara și a intervenit, vineri seara, pentru a aplana un conflict izbucnit într-un mall. El a fost lovit de cunoscutul interlop local Adrian Herlaș. Ulterior acesta a părăsit locația, fără să fie oprit de colegii polițistului bătut, care au asistat nepăsători la incident, scrie pressalert.ro.

Victima efectua controale la barurile din zonă pentru a verifica accesul persoanelor pe baza certificatului COVID-19. Incidentul a fost filmat și a ajuns pe rețelele de socializare. Potrivit înregistrării, interlopul l-a pus la pământ pe comisar, după care a părăsit locul faptei fără să fie reținut, deși în zonă se aflau agenți de pază și polițiști. 

„Având in vedere diversele opinii apărute în spațiul public cu privire la o posibilă lipsă de reacție a polițiștilor, facem următoarele precizări: Nu se poate lua în discuție o lipsă de reacție, ci o corectă evaluare a situației de fapt, astfel încât conflictul să nu escaladeze și să nu survină rănirea altor persoane. Esențial de precizat este că bărbatul a fost imobilizat la fața locului de către ceilalți polițiști, care se aflau în misiune. Reamintim că acesta a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior primind mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în prezent aflându-se în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Timiș”, a transmis IPJ Timiș.

Prefectul de Timiș a reacționat și le-a cerut polițiștilor să acționeze ferm.

"Filmarea de la Mall, cu lipsa de acţiune a colegilor poliţistului, în timp ce acesta este lovit, sunt revoltătoare. Cer poliţiştilor timişeni să acţioneze cu maximă fermitate la cea mai mică tentativă de sfidare. Mă voi deplasa personal la sediul IPJ Timiş pentru a transmite colectivului acest mesaj. Avem nevoie de instituţii puternice şi respectate. Este singura variantă pentru ca cetăţeanul să-şi recapete încrederea că este protejat şi apărat", a scris Mihai Ritivoiu pe Facebook.

 

 



 

×
Subiecte în articol: timisoara politist batut interlop