x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un porc a fugit în stradă. Proprietara care încerca să-l prindă, amendată pentru că nu avea declarație pe propria răspundere

Un porc a fugit în stradă. Proprietara care încerca să-l prindă, amendată pentru că nu avea declarație pe propria răspundere

30 Apr 2020   •   10:31
Un porc a fugit în stradă. Proprietara care încerca să-l prindă, amendată pentru că nu avea declarație pe propria răspundere

O femeie din comuna Pomi, județul Satu Mare, a fost amendată de polițiști pentru că a fost prinsă cu porcul pe stradă, neavând declarație pe propria răspundere, informează portalsm.ro.

Femeia a fost amendată cu suma de 2.000 de lei.

„Mulțumim pentru amenda dată soției mele. Porcul din gospodărie a fugit pe stradă și soția mea nu a apucat să facă declarația pe propria răspundere, încălcând astfel ordonanța militară”, spune soțul femeii.

 

Horaţiu Peter a povestit, joi, corespondentului MEDIAFAX că scroafa, care era în călduri, a ieşit din curtea gospodăriei pentru a ajunge la vier, iar soţia sa a fugit să o prindă.

„Soţia a fugit după scroafă vreo 300 de metri şi a prins-o în zona magazinului din sat, iar acolo s-a întâlnit cu şeful de post care era în maşină şi a întrebat-o, fără să se dea jos şi fără să o legitimeze, dacă are declaraţia pe proprie răspundere la ea, iar soţia i-a răspuns că nu, pentru că a fugit după porc. Iar şeful de post i-a spus că o va amenda, dar nici măcar nu s-a apropiat de ea. Sunt nişte reguli, de ce nu a legitimat-o? De ce nu a completat procesul verbal în prezenţa ei, ci l-a completat el şi ni l-a trimis pe poştă”, a precizat Peter.

El susţine că amenda dată soţiei sale ar fi fost o răzbunare a şefului de post din Pomi la adresa familiei sale.

„Noi avem o pajişte pentru animale în sat iar anul trecut, în partea stângă, şeful de post a pus o cultură de varză iar în partea dreaptă, cineva a plantat culturi de marijuana. Noi am aflat şi am sesizat DIICOT şi am spus că l-am văzut pe el şi alţi aliaţi ai lui lucrând în zonă, dar nu ne-am dat seama ce fac. Am ajuns să fim noi cercetaţi de DIICOT pentru că şeful de post a spus procurorilor că ne bănuieşte pe noi pentru cultura de marijuana”, a mai spus Peter.

Amenda de 2.000 de lei a fost contestată la Judecătoria Satu Mare.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Gabor, a declarat la rândul său pentru Mediafax că justificarea femeii amendate a fost că a mers să ducă porcul acasă, „însă nu se afla în faţa gospodăriei, ci la distanţă de aceasta”.

„Procesul verbal a fost încheiat în lipsă, doamna nu a dorit să îl semneze”, a spus Gabor.

 

×