x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un sat din județul Prahova a rămas fără apă din cauza caniculei. În zonă se află o autocisternă ISU

Un sat din județul Prahova a rămas fără apă din cauza caniculei. În zonă se află o autocisternă ISU

20 Aug 2021   •   20:30
Un sat din județul Prahova a rămas fără apă din cauza caniculei. În zonă se află o autocisternă ISU

Numeroase fântâni dintr-un sat cu 300 de gospodării din județul Prahova au secat din cauza caniculei. În zonă a fost trimisă o autocisternă, dar autoritățile au pus la dispoziția localnicilor și o conductă supraterană, alimentată din rețeaua publică de apă.

Canicula care a afectat județul Prahova, în perioada iulie-august, a dus la scăderea nivelul apei din fântâni, chiar la secarea unora dintre acestea, în satul Melicești din comuna Telega.

Potrivit Prefecturii Prahova, din cele 301 gospodării din sat au rămas fără apă circa 50 de familii.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat hotărârea ca Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” să asigure aprovizionarea cu apă a satului Melicești, cu ajutorul unei autospeciale cu capacitatea de 5.000 de litri.

Ca sursă alternativă de apă, în urma unui parteneriat încheiat între Primăria comunei Telega și compania de apă din Prahova, locuitorii au la dispoziție și o conductă supraterană, alimentată din rețeaua publică de apă.

(sursa: Mediafax)

×