Un botoşănean care se află de patru ani la muncă în străinătate a constatat că a lucrat, cel puţin în actele de la Fisc, timp de un an, ca medic, la Spitalul Municipal din Dorohoi.
Bărbatul în vârstă de 48 de ani, de profesie tâmplar, a constatat la revenirea în ţară că, în perioada ianuarie 2015- ianuarie 2016, a înregistrat venituri semnificative, de peste 50.000 de lei, de pe funcţia de medic specialist la unitatea spitalicească din municipiul Dorohoi.
Mihai Tureţchi a venit în România pentru a obţine o adeverinţă de venit pentru a regulariza impozitele în Germania, ţară în care lucrează din 2013.
În momentul în care a solicitat la Administraţia Finanţelor Publice documentul care să ateste că nu a avut venituri în România a constatat că timp de 12 luni a fost inclus pe statul de plată al Spitalului Municipal din Dorohoi.
"Nu am avut niciodată nicio relaţie contractuală cu Spitalul Municipal Dorohoi. Nu ştiu de unde au datele mele. Nu mi-am dorit să fiu medic niciodată. (...) Am hârtii date de instituţiile statului prin care se atestă că eu figurez ca angajat şi chiar cu măriri salariale pentru merite deosebite. Am contactat un avocat şi mi s-a spus că sunt suspiciuni de comiterea unor infracţiuni grave, începând de la fals şi uz de fals", a afirmat Mihai Tureţchi.
Directorul spitalului din Dorohoi, Emilian Vamvu, susţine că bărbatul nu a fost niciodată angajat al spitalului şi că situaţia a fost generată de o inversare a unor cifre din codurile numerice personale ale acestuia şi ale unui medic dorohoian.
"Acest cetăţean nu a fost salariatul unităţii, fiind o greşeală în CNP-ul unui salariat. Pe loc s-au făcut declaraţiile şi eroarea a fost corectată", a precizat Vamvu.
Bărbatul a făcut o plângere la Poliţie, în care a arătat gravitatea faptelor petrecute. El a subliniat că, prin erorile de la Spitalul Municipal Dorohoi, a suferit prejudicii importante, pierzând aproape 2.000 de euro pe care statul german i le-ar fi acordat ca urmare a regularizării, dacă veniturile din România erau zero. AGERPRES