x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Restricțiile anti COVID-19 se prelungesc în Capitală

UPDATE Restricțiile anti COVID-19 se prelungesc în Capitală

24 Apr 2021   •   12:12
UPDATE Restricțiile anti COVID-19 se prelungesc în Capitală

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Capitalei a decis prelungirea măsurilor de prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2 în Bucureşti.  Hotărârea intră în vigoare duminică, la ora 00.00. Măsurile vor fi reevaluate la finalul perioadei de 14 zile sau la atingerea pragului 7,5 cazuri la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că circulația va fi permisă în noaptea de Înviere fără declarație pe proprie răspundere.

Restricțiile vor fi relaxate după ce incidența infecțiilor cu COVID-19 va scădea sub 3 la mia de locuitori.

„Ședința de astăzi a fost pentru prelungirea măsurilor. Urmează derogări: vineri, programul cu publicul va fi până la ora 20.00, în loc de 18.00. Și în ziua de sâmbătă seara fără declarație pe proprie răspundere. La fel și pentru musulmani, de sărbătoarea de Ramazan”, a declarat, sâmbătă, prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Guvernul a hotărât ridicarea carantinei de noapte, în perioada 1 mai - 2 mai, în intervalul orar 20,00 - 5,00, pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase din Noaptea de Înviere a Paştelui Ortodox.

În zilele de 23 şi 30 aprilie, în toate localităţile, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00 - 20,00.

Credincioșii musulmani se pot deplasa în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 8 mai - 9 mai, în intervalul orar 20,00 - 5,00, pentru a participa la sărbătoarea religioasă Ramadan. Postul mare,  în timpul căruia musulmanii postesc de la răsăritul până la apusul soarelui a început pe 12 aprilie și se termină pe 12 mai. 

În data de 10 aprilie, Comitetul a decis ca restricțiile privind circulația între orele 22.00 - 5.00, de luni până joi, şi între orele 20.00 - 5.00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, dacă incidenţa cumulată se menține la maxim 7,5/1.000 de locuitori.

Programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi /sau deschise, publice şi/sau private, se poate desfăşura între orele 5.00 - 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. În zilele de luni - joi, programul este 5.00 - 21.00.

Rata de infectare în Capitală a scăzut, sâmbătă, de 3,94 de cazuri la mia de locuitori.

 

Mediafax

×
Subiecte în articol: prelungire restrictii capitala