x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vaslui: Un băiat de 6 ani şi-a salvat dintr-un incendiu fraţii mai mici

Vaslui: Un băiat de 6 ani şi-a salvat dintr-un incendiu fraţii mai mici

05 Dec 2016   •   14:20
Vaslui: Un băiat de 6 ani şi-a salvat dintr-un incendiu fraţii mai mici
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Un băiat în vârstă de 6 ani, din comuna vasluiană Vutcani, şi-a salvat, luni, dintr-un incendiu fraţii de trei luni şi, respectiv, 1 an şi trei luni, după ce casa în care erau lăsaţi nesupravegheaţi a luat foc. 

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, cei trei copii locuiau cu bunicii, părinţii aflându-se la muncă în străinătate. 

'A fost un accident nefericit. Copiii au fost lăsaţi în casă singuri, în timp ce dormeau, iar bunica a plecat la magazin. Din primele informaţii, aveau în casă o sobă defectă, de la care a pornit incendiul. Nu este un caz de neglijare, este o familie suportivă, motiv pentru care nu se impune scoaterea copiilor din familie. Din fericire, copilul de 6 ani a avut prezenţă de spirit şi a reuşit să scoată din casă frăţiorii mai mici, iar apoi nişte vecini au venit în ajutor. Cazul rămâne în monitorizarea autorităţilor locale din Vutcani', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu. 

La faţa locului a intervenit o autospecială a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care a lichidat incendiul în aproximativ o oră. Cauza probabilă a izbucnirii focului a fost un coş de fum defect. Autorităţile locale caută soluţii pentru ajutorarea familiei, având în vedere că în urma incendiului, casa a fost distrusă în totalitate. AGERPRES

×