x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE. Anchete la ISU Dobrogea după incendiul din Constanța soldat cu moartea unei femei

UPDATE. Anchete la ISU Dobrogea după incendiul din Constanța soldat cu moartea unei femei

16 Feb 2021   •   17:26
UPDATE. Anchete la ISU Dobrogea după incendiul din Constanța soldat cu moartea unei femei
Sursa foto: ISU Constanța

UPDATE. Mai multe anchete au început, marți, la ISU Dobrogea, după ce pompierii nu au putut salva o femeie care a căzut de la balconul unui apartament aflat la etajul șase, într-o încercare de a se salva de incendiu.

Pompierii nu aveau autoscară sau saltea gonflabilă pentru salvarea persoanelor aflate la înălțime.

„Ca urmare a informațiilor nou apărute în cazul incendiului produs astăzi în municipiul Constanța, facem precizarea că inspectorul șef al ISU Constanța a dispus derularea unei verificări cu privire la datele de interes operativ de la momentul primirii apelului de urgență până la momentul sosirii tuturor resurselor la locul incidentului. Totodată, la nivelul IGSU a fost deja constituită o comisie de verificare care se deplasează la Constanța în vederea clarificării situației și dispunerii unor măsuri ulterioare. Vom reveni cu informații suplimentare, în momentul în care vom avea datele preliminare ale comisiei”, au anunțat reprezentanții IGSU.

Pompierii au prezentat filmul intervenției și susțin că autoscara a ajuns la fața locului la 13 minute după apariția apelului de urgență

„Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14. La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21. Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas. Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25. Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță. La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța”, au anunțat reprezentanții ISU Dobrogea.

UPDATE: Proprietara locuinței care a luat foc în orașul Constanța a murit. Primele informații arată că femeia a căzut de la etaj când a încercat să scape de flăcări pe balcon.Incendiul a izbucnit într-un apartament situat la etajul 6 al unui bloc cu 7 nivele din municipiul Constanța.

Știre inițială.Incendiu de proporții marți într-un bloc din municipiul Constanța. Proprietara locuinței în care a izbucnit incendiul este în stop cardio-respirator.

Incendiul a izbucnit într-un apartament situat la etajul 6 al unui bloc cu 7 nivele din municipiul Constanța.

Locuința arde generalizat cu flacără deschisă și degajare mare de fum.

"Incendiu s-a produs pe bulevardul Mamaia din municipiul Constanța. Este vorba despre un bloc cu 7 etaje, iar incendiul a izbucnit într-un apartament de la etajul 6. Proprietara apartamentului a sărit de la balconul apartamentului. Ea a fost preluată de urgență de un echipaj SMURD. La fața locului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere şi o autoscară, incendiul manifestându-se generalizat, cu flacără deschisă şi degajare mare de fum. Se pare că și soțul femeii a suferit în urma incendiului.", a declarat Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

„Din păcate avem și o victimă, o femeie se află în stop cardio-respirator. Avem 3 ambulanțe care acorda primul ajutor medical proprietarei”, spun cei de la ISU Dobrogea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea", Anca Chiriţă, la faţa locului, la un bloc cu şapte etaje, au fost mobilizate trei autospeciale de stingere şi o autoscară, incendiul la un apartament de la etajul şase manifestându-se generalizat, cu flacără deschisă şi degajare mare de fum.

Vecinii spun că soţii trecuseră printr-o mare tragedie. Ei şi-au pierdut recent copilul, un fiu care a murit la vârsta de 28 ani. Se pare că bărbatul ar fi spus că o lumânare a provocat dezastrul. 
 

 

×
Subiecte în articol: incendiu constanta