Este cetatean francez. Candva, a fost detasat la Bucuresti pentru 6 luni. Acum, il gasim pe Regis Lhomme tot in capitala noastra, de unde conduce afacerile AMGEN, lider mondial in domeniul biotehnologiei. Vorbeste frumos despre Romania. Asemeni multor straini politicosi care o locuiesc temporar. La Regis, un detaliu face diferenta: cei 17 ani petrecuti aici. Cu o mica pauza, dar cu multa bucurie si entuziasm.
Cand a ajuns la Bucuresti, in 1995, totul era foarte diferit de acum: 'putine masini, aproape exclusiv Dacia, cateva magazine. Cand intram intr-un boutique, aveam impresia ca deranjez si, in orice caz , nu gaseam nimic sau aproape nimic. Multa birocratie. Imi amintesc prima data cand am vrut sa fac o factura pe calculator , secretara mea a luat un caiet mare , pentru a copia de mana, cu un pix. Nu existau ATM-uri, trebuia sa stai la coada la banca. Aveam impresia ca sunt cu 20 de ani in urma, intr-o societate in negru si alb. Dar alaturi de acest lucru exista si multa autenticitate si un adevarat tesut social'. A fost inceput de poveste pe pamant romanesc pentru Regis Lhomme, devenit 'sexagenar' aici, dupa cum o spune cu ironie.
Citeste aici povestea lui Regis Lhomme
O Campanie Income Magazine - 'Viitorul suna ro. Ei au ales Romania'
Hedi Hoka: 'Izvorul sanatatii si fericirii este in minte'
Martin Karlstedt, viata unui german la Bucuresti
Marius Leordeanu, a beautiful mind
Sergiu Moroianu - Mister Matematica
Ana Karlstedt Popa - profesoara care face revolutie la catedra
Flavia Abrudan, jurista care traieste in Romania dupa reguli nemtesti
Radu Marinescu, cercetatorul recunoscut in toata lumea. Neglijat acasa El a ales Romania - Adrian Maniutiu, tanarul care a ocolit scurtatura romaneasca Andras Libal, omul stiintei si al credinteiEa a ales Romania - Profesoara Dorothea Draser