x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 10.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate în urma cooperării la frontiera de est

10.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate în urma cooperării la frontiera de est

27 Oct 2019   •   14:00
10.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate în urma cooperării la frontiera de est

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora - judeţul Iaşi au descoperit şi confiscat, în urma unei acţiuni de cooperare desfăşurate în zona de responsabilitate, 10.000 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare totală de 118.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România, a informat duminică ITPF Iaşi.

Potrivit sursei citate, întreaga acţiune a avut loc în cooperare cu poliţiştii de frontieră moldoveni, care au sesizat colegii români cu privire la posibila activitate infracţională din zona localităţii de frontieră Oprişeni.

În seara zilei de vineri, 25 octombrie, în jurul orei 20.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora - ITPF Iaşi, în baza relaţiilor de cooperare, au fost informaţi de către poliţiştii de frontieră moldoveni despre faptul că în zona de frontieră a Republicii Moldova se află trei persoane care nu îşi justifică prezenţa în apropierea frontierei. Poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat imediat la locul indicat unde au descoperit mai multe colete cu ţigări, care au fost ridicate în vederea confiscării.

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 200.000 de ţigarete (10.000 pachete cu ţigări), în valoare de 118.000 lei, care a fost ridicată de poliţişti, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

AGERPRES

×