x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 13 angajaţi pentru şeful Rezervelor de Stat!

13 angajaţi pentru şeful Rezervelor de Stat!

de Mara Raducanu    |    21 Apr 2010   •   00:00
13 angajaţi pentru şeful Rezervelor de Stat!

Adrian Gurău, preşedintele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat (ANRS), are în subordine nu mai puţin de 13 angajaţi.



Pe lângă secretarul general, asistentul de Cabinet şi directorul de Cabinet, domnul Gurău se mai bucură de prezenţa a numeroşi consilieri şi asistenţi personali. Dacă intraţi pe siteul ANRS şi daţi un click la rubrica "cabinet demnitar" nu o să vă vină să credeţi!

5662-118489-anrs.jpg

O întreagă armată este în slujba lui Gurău: Vintilă Cristian - Secretar General, Oprescu Cristian - Asistent Cabinet, Cucu Stela Ioana - Secretar Personal; Şoptea Florentina - Director Cabinet; Voicilă Adrian - Consilier Personal; Vulpescu Mihai - Asistent Cabinet; Zaharia Alina - Secretar Personal; Daniel Ionescu - Secretar General; Ionescu Ilie Victorio - Secretar Personal; Dezsi Zoltan - Consilier Personal; Farkas Lo­rant - Consilier Personal; Roman Valentin - Consilier Personal; Wohlfart Rudolf - Consilier Personal.

Şi toată această armată de subor­donaţi pentru un preşedinte de Administraţie care nici măcar nu are rang de ministru, ci de secretar de stat, potrivit deciziei de numire în funcţie, 701/2009. Probabil vă întrebaţi cu ce se ocupă ANRS şi ce misiuni titanice are preşedintele Adrian Gurău pentru numeroşii săi anga­jaţi. Scopul şi misiunea Adminis­traţiei Naţionale a Rezervelor de Stat este de a aplica programul de guvernare în domeniul strategiei rezer­ve­lor de stat, ca resursă internă de securitate, prin constituirea sto­curilor de produse şi bunuri de strictă necesitate necesare intervenţiilor operative pentru protecţia populaţiei, a eco­no­miei şi si­guranţei naţionale în situaţii excepţionale determinate de ca­lamităţi naturale, epidemii, epizotii, accidente industriale sau nucleare, fenomene sociale sau economice, conjuncturi externe sau acţiuni asimetrice nepre­me­ditate.

Dezmăţul de angajaţi pentru uzul personal pe bani publici este şi mai revoltător în condiţiile în care guvernanţii pregătesc un nou val de disponibilizări în sectorul bugetar. Şi aceasta după ce a mai trimis în şomaj un val de bugetari pentru a răspunde cerinţelor FMI. De altfel, prin Legea 239/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, şi ANRS a intrat în malaxorul reorganizării în vederea reducerii cheltuielilor. Ea a fost comasată cu Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale, fiind înfiinţată o nouă structură - Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, finanţată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului de Interne căruia i se subordonează. Potrivit Legii 239, în urma comasării celor două instituţii au fost desfiinţate 105 posturi, fără a se preciza dacă acestea au fost tăiate din structurile centrale sau locale. 

×
Subiecte în articol: observator