x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 147 de spitale din România au primit 7.500 de doze de anticorpi monoclonali

147 de spitale din România au primit 7.500 de doze de anticorpi monoclonali

02 Noi 2021   •   16:57
147 de spitale din România au primit 7.500 de doze de anticorpi monoclonali

Ministerul Sănătății a repartizat marți 7.500 de doze de anticorpi monoclonali în 147 de spitale care tratează pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

Medicamentele au fost achiziționate în baza acordului încheiat între Comisia Europeană și firma producătoare, iar fondurile au fost alocate în luna septembrie din rezerva bugetului de stat, anunță reprezentanții Ministerului Sănătății.

Medicii au fost informați despre modul de administrare a medicamentului.

„Anticorpii monoclonali sunt medicamente inovatoare care se administrează în formele ușoare și medii de boală. Corect utilizate, aceste medicamente previn cu succes trecerea la stadii severe. Reprezintă o șansă pentru noi să mai atenuăm internările în secțiile de terapie intensivă. Din această cauză am solicitat conducerii Comisiei de specialitate și reprezentanților MS implicare maximă în valorificarea lor. Fac apel și la medicii de familie care au un rol important în catagrafierea și îndrumarea viitorilor beneficiari ai acestor terapii”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății.

În România, conform protocolului de tratament, soluția perfuzabilă se administrează pacienților cu forme ușoare și medii de boală, care nu necesită administrare de oxigen și care au factori de risc semnificativi pentru evoluția severă a COVID-19, de preferat în primele 3-5 zile de la începutul simptomelor. Eficiența anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai rapidă după debutul bolii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: spitale anticorpi monoclonali