x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 2 migranţi ilegali, depistaţi la Nădlac

2 migranţi ilegali, depistaţi la Nădlac

09 Noi 2015   •   17:53
2 migranţi ilegali, depistaţi la Nădlac

Doi cetăţeni egipteni, care intenţionau să treacă ilegal frontiera româno- ungară pentru a ajunge în Spaţiul Schengen folosindu-se de documente false de identitate, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

'Cei doi cetăţeni egipteni s-au prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac - Csanadpalota, Ungaria, pentru a ieşi din ţară, călătorind ca turişti într-un autocar înmatriculat în România, prezentând la controlul de frontieră cărţi de identitate emise de autorităţile din Bulgaria', a declarat luni, într-un comunicat de presă, comisar şef Daniel Iancu, purtător de cuvânt al STPF Arad.

Potrivit sursei citate, cu ocazia efectuării controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate la control nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente valabile, acestea fiind false, motiv pentru care persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru verificări. În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că cei doi bărbaţi sunt cetăţeni egipteni, în vârstă de 26 şi respectiv 54 de ani.

'Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză. Pe numele acestora au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun', a adăugat purtătorul de cuvânt al STPF Arad.

×