x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 2009 - U2 şi AC/DC la Bucureşti?

2009 - U2 şi AC/DC la Bucureşti?

22 Oct 2008   •   00:00

După ce nume mari din muzică au venit la Bucureşti, de pe listă lipsesc câteva trupe care au făcut istorie în domeniu. Printre ele U2 şi AC/DC, dar situaţia se poate remedia în viitorul apropriat, întrucât managementul celor două mari trupe se află în discuţii avansate cu organizatorii români pentru un concert în România.



Discuţiile au la bază turneul mondial al U2 şi AC/DC. De altfel trupa originară din Australia a anunţat deja o parte dintre datele de concert ale turneului mondial "Black Ice".

Cel mai aproape de România, AC/DC, va cânta la Praga, pe 17 martie, şi la Budapesta, pe 23 martie. Luna aceasta, cu mai bine de zece zile înainte de lansarea oficială, albumul "Black Ice" a ajuns ilegal pe Internet şi a fost descărcat de pe BitTorrent de peste 400.000 de ori, conform METALHEAD.

De cealaltă parte, U2 a amânat cu câteva luni lansarea noului album promis pentru această toamnă, întrucât membrii trupei sunt plini de idei şi nu se pot opri din compus, conform Billboard.

Cel mai proaspăt produs muzical semnat de Bono. va apărea la începutul lui 2009, când se aşteaptă şi anunţarea turneului mondial al irlandezilor, scrie Cotidianul.

Organizatorii români se află în negocieri avansate cu managementul celor două formaţii, pentru eventuale concerte, existând şanse reale să le vedem live, la Bucureşti, în 2009. De altfel, AC/DC şi-a anunţat intenţia de a ajunge în majoritatea ţărilor europene, cu ocazia turneului mondial "Black Ice".

Atât ei, cât şi U2 se numără printre cei mai costisitori artişti ai momentului. Conform informaţiilor de pe piaţă, onorariul primilor ar ajunge undeva la 1.500.000 de euro, iar al celor de la U2 aproape de 2.000.000 de euro.

"Black Ice" este primul album al trupei australiene după opt ani de pauză, motiv suficient pentru ca fanii să fie nerăbdători, iar specialiştii apreciază că acesta este de departe cel mai bun produs muzical al trupei.

În ceea ce priveşte formaţia U2, aceasta are peste 140 de milioane de albume vândute şi mai multe premii Grammy decât oricine altul- 22. Ultimul album de sudio al irlandezilor apărea pe piaţă în noiembrie 2004: How to Dismantle an Atomic Bomb.
www.antena3,ro

×
Subiecte în articol: romania