x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 21.000 de pensionari vor da Guvernul în judecată

21.000 de pensionari vor da Guvernul în judecată

de Mihaela Beciu    |    27 Mai 2010   •   00:00

21.000 de pensionari din toată ţara s-au alăturat până în acest moment iniţiativei Fundaţiei pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) care are ca scop strângerea de semnături în vederea acţionării în instanţă a Guvernului României, în cazul în care pensiile vor fi reduse cu 15%. "Aşteptăm ca premierul Emil Boc să emită această ordonanţă de urgenţă, să-şi asume răspunderea în faţa naţiunii şi să se pregătească pentru procesul de la Curtea Constituţională şi Curtea de Apel în contenciosul administrativ", a declarat Răzvan Zamfir, director de comunicare al FACIAS.

"Avem convingerea fermă că vom câştiga acest proces şi îi reamintim domnului Băsescu că FACIAS a propus deja o serie de măsuri alternative pentru diminuarea cheltuielilor statului", a mai adăugat Zamfir. Măsurile propuse de FACIAS au fost luate şi de celelalte ţări europene afectate de criză, ţări ca Franţa, Grecia, Germania, Austria care au redus cheltuielile publice, au scăzut salariile parlamentariilor şi miniştrilor, au îngheţat salariile bugetarilor, însă fără a fi afectate pensiile.

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului a suplimentat modalitatea de comunicare cu pensionarii printr-o nouă adresă de e-mail pensionari@facias.org, unde pensionarii îşi pot manifesta în continuare intenţia de a acţiona Guvernul în instanţă. În paralel FACIAS continuă strângerea de semnături pentru campania STOP BOC, unde s-au înscris până acum peste 40.000 de români din ţară şi din străinătate. "Precizăm că această campanie împotriva lui Boc se adresează şi preşedintelui Băsescu pentru că toată lumea ştie că aceşti gemeni siamezi ai politicii româneşti nu pot fi scoşi din context unul fără celălalt, măsurile Guvernului fiind de fapt opţiunile preşedintelui", a precizat Răzvan Zamfir.

×
Subiecte în articol: observator