x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 27 martie – Ora Pământului

27 martie – Ora Pământului

de Alexandru Nastase    |    08 Mar 2010   •   00:00

Ora Pământului, evenimentul global de conştientizare privind pericolele schimbărilor climatice, va avea loc anul acesta la data de 27 martie, fiind organizat de fundaţia ecologistă WWF. Ca de obicei, Jurnalul Naţional va fi partener media al acestui proiect.

Evenimentul Ora Pământului a ajuns la cea de-a patra ediţie, bucurându-se de notorietate peste tot în lume. În fiecare an, într-o sâmbătă din luna martie, pământenii sunt invitaţi să stingă lumina timp de o oră, într-un gest-simbol al luptei împotriva schimbărilor climatice.

În 2010, cele mai importante oraşe din lume şi-au anunţat participarea, urmând să stingă iluminatul public de pe cele mai importante clădiri. Astfel, timp de o oră, luminile se vor stinge de pe Turnul Eiffel (Paris), Opera din Sydney, podul Golden Gate (San Francisco) sau Empire State Building (New York). Anul trecut, la eveniment au participat peste 4.000 de oraşe din toată lumea. În România, mai multe oraşe şi-au anunţat anul acesta intenţia de a participa la Earth Hour, după ce, în 2009, Bucureşti, Botoşani, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Tulcea, Târgovişte şi Sfântu Gheorghe s-au alăturat eforturilor ecologiştilor.

×
Subiecte în articol: verde!