x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 29 de afgani, printre care opt copii, reţinuţi de poliţiştii de frontieră din Constanţa

29 de afgani, printre care opt copii, reţinuţi de poliţiştii de frontieră din Constanţa

29 Dec 2013   •   10:14
29 de afgani, printre care opt copii, reţinuţi de poliţiştii de frontieră din Constanţa

O ambarcaţiune la bordul căreia se aflau 29 de imigranţi din Orientul Mijlociu, între care opt copii, a fost interceptată de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă în judeţul Constanţa, migranţii spunând că sunt cetăţeni afgani şi intenţionau să ajungă în ţări din spaţiul Schengen.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - Garda de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ trei mile marine travers de zona Chituc din judeţul Constanţa.

În zona indicată au plecat două ambarcaţiuni din cadrul Grupului de Nave Constanţa, care au interceptat nava - o ambarcaţiune de mici dimensiuni, cu o lungime de nouă metri, care nu avea pavilion arborat.

Ambarcaţiunea avea probleme tehnice la sistemul de propulsie, astfel că o navă a Gărzii de Coastă a tractat-o în zona bazinului portuar al Grupului de Nave Constanţa, pentru control.

În urma verificărilor s-a stabilit că la bordul navei se aflau 29 de persoane - 17 bărbaţi, patru femei şi opt copii. Persoanele despistate la bord au spus că sunt cetăţeni afgani şi intenţionau să ajungă în ţări din spaţiul Schengen.

Un număr de 13 persoane au avut nevoie de intervenţie de specialitate din partea autorităţilor medicale din Constanţa, 11 fiind transportate pentru investigaţii la o unitate medicală deoarece acuzau o stare febrilă.

În prezent, poliţiştii de frontieră fac cercetări în acest caz pentru infracţiunea de "intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat".

×