x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 3 noiembrie - Ediţie de Colecţie cu CD: Vali Sterian

3 noiembrie - Ediţie de Colecţie cu CD: Vali Sterian

27 Oct 2008   •   00:00
3 noiembrie - Ediţie de Colecţie cu CD: Vali Sterian

Jurnalul Naţional vă aduce luni, 3 noiembrie, o Ediţie de Colecţie cu CD ce-l are în prim-plan pe Vali Sterian, artist care a stăpânit li­ris­mul unei alese sensibilităţi şi subtilitatea ironiei.



Intervenţiile sale în spectacole nu treceau vreodată neobservate. Microrecitalurile pe care le susţinea cuprindeau o poezie gravă, uneori cu accente duioase şi melancolice, alteori cu o acidă ironie şi un dulce umor. A luat atitudine atunci când a simţit că este nevoie, prin muzica pe care a interpretat-o. "Dacă e să-mi spun răspicat părerea, afirm că mă preocupă îmbinarea subtilă a muzicii cu textul. Pentru asta trebuie muncă. Eu lucrez cam doi-trei ani la un cântec", mărturisea Vali Ste­rian într-un interviu acordat în toamna anului 1979.

În 1981, Vali Sterian a creat Compania de sunet, formaţie care să-l acompanieze. Şi asta pentru că a simţit nevoia de o schimbare. De o noutate, pentru că niciodată nu i-au plăcut "modelele, reţetele". "Mi-am dorit întotdeauna ceea ce fac, să reprezinte în totalitate fiinţa mea, să-şi reverse preaplinul trăirii în cântece patetice, umaniste şi, bineînţeles, de un impecabil aspect calitativ."

O poveste captivantă a unui artist realist pe care o puteţi afla doar din Ediţia de Colecţie care însoţeşte Jurnalul Na­ţional. Din 3 noiembrie, CD-ul apare cu o copertă nouă, mai atrăgătoare, cu mai multe informaţii.

×
Subiecte în articol: observator