Primii fulgi de nea din acest sezon au făcut şi primele ravagii în trafic. Case rămase fără curent electric, drumuri blocate, ore de aşteptat în maşină şi multe tamponări în trafic.
Însă, petrecăreţii nu s-au resemnat să stea în casă, astfel că vineri, potrivit Infotrafic, au circulat din Bucureşti spre Braşov 22.378 de maşini, iar sâmbătă au mai plecat spre munte, pe DN 1, încă 17.182 de "bucăţi". Din totalul de 39.560 de autoturisme, 30.241 au revenit în Capitală până sâmbătă noaptea, astfel că ieri traficul spre Bucureşti a fost destul de relaxat pentru o zi de iarnă.
În Pasul Tihuţa s-au format deja troiene de zăpadă. După trei zile de ninsoare, stratul de zăpadă depăşeşte jumătate de metru. În judeţul Harghita se circulă greu pe DN 13 A, între Miercurea Ciuc şi Vlăhiţa şi pe DN 12 A, între Miercurea Ciuc şi Comăneşti.
Probleme sunt şi în judeţul Maramureş pe DN 18 în Pasul Gutâi, unde ninge viscolit. Se circulă în condiţii de iarnă şi în Dâmboviţa, pe Drumul Judeţean 714. A1 s-au produs şapte tamponări, iar pe Autostrada Soarelui au avut loc trei astfel de accidente din cauza poleiului format în jurul unui pod. Poliţiştii de la Rutieră avertizează că pe toate drumurile naţionale din judeţul Braşov carosabilul este umed, iar în zonele împădurite există pericolul formării poleiului.
RECOMANDĂRI PENTRU IARNĂ - Echipaţi-vă maşinile!
"Iarna nu-i ca vara!" Am trăit asta pe propria piele, mai ales că în Bucureşti primii fulgi de zăpadă reprezintă un adevărat dezastru.Mare atenţie, şoferi! Dacă nu v-aţi pregătit maşina pentru iarnă, e cazul să treceţi la treabă. Sfatul nostru e să nu întârziaţi prea mult, căci stocurile se epuizează repede. Iată de ce echipamente aveţi nevoie, pentru ca autovehiculul dumneavoastră să fie în formă maximă. Primul pas spre un drum mai sigur e să înlocuiţi anvelopele de vară cu cele speciale, pentru vreme rea. Un set de patru cauciucuri de iarnă costă de la 350 la 800 de lei. Achiziţionaţi neapărat o pereche de lanţuri antiderapante, care costă între 60 şi 150 de lei. Mai departe, cumpăraţi-vă o lopată mică (costă între 20 şi 50 de lei), pe care o puteţi ţine în portbagaj şi care vă va ajuta să degajaţi zăpada din jurul roţilor. Lichidul de parbriz special pentru temperaturi scăzute, sprayul de dezgheţat yale şi o rachetă pentru răzuit gheaţa de pe parbriz vă sunt extrem de necesare. Pentru ieşirile din oraş e bine să aveţi în maşină (nu se ştie niciodată!) şi un săculeţ cu nisip sau material antiderapant, util în caz de polei.
Citește pe Antena3.ro