x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 49 de persoane, duse la secţiile de poliţie după protestele de duminică seara din Capitală

49 de persoane, duse la secţiile de poliţie după protestele de duminică seara din Capitală

16 Ian 2012   •   06:47
49 de persoane, duse la secţiile de poliţie după protestele de duminică seara din Capitală

Jandarmii au dus la sectiile de politie, pentru identificare, 49 de persoane ridicate din zona centrala a Capitalei, in timpul protestului de duminica seara, soldat cu ranirea a zeci de persoane, printre care si jandarmi, dar si cu distrugerea unor masini, magazine si mobilier stradal.

Astfel, proprietarii magazinelor sparte si vandalizate vor trebui sa calculeze valoarea pagubelor produse, iar autoritatile locale sunt asteptate sa prezinte un bilant al mobilierului stradal distrus. Pe de alta parte, politistii s-au sesizat din oficiu si au deschis cercetarile intr-un dosar penal pentru infractiuni de distrugere, ultraj, violente si furt.

Oamenii legii strang, de asemenea, imaginile filmate atat de jandarmi, cat si de televiziunile care au acoperit evenimentele, precum si cele surprinse de camerele de supraveghere montate in zonele Universitate si Unirii din Bucuresti, precum si eventuale cadre surprinse de cameramani amatori.

In urma ciocnirilor de duminica seara dintre jandarmi si protestatarii violenti sapte jandarmi au avut nevoie de ingrijiri medicale, dintre care doi au ramas internati la spitale din Capitala, alte zeci de persoane avand nevoie de ingrijiri din partea medicilor de la SMURD si Ambulanta.

Protestul de duminica, din centrul Capitalei, a debutat in jurul orei 15.00, cand primii aproximativ 100 de protestatarii au venit in Piata Unirii. Numarul acestora a crescut odata cu trecerea orelor, depasind, spre seara, 1.000, insa pana la ora 19.00 nu au fost inregistrate incidente.

Cu toate acestea, dupa ora 19.00, jandarmii au fost nevoiti sa intervina in forta, dupa ce o parte din protestarii au aruncat pietre si petarde. Violentele au escaladat in urmatoarele ore, avand loc mai multe runde de ciocniri intre fortele de ordine si o parte din protestatari, acestea extinzandu-se catre Piata Unirii si pe strazile din Centrul Vechi. Mai multe persoane au fost ranite, atat din randul protestararilor, cat si dintre fortele de ordine. Conflictul a fost stins dupa miezul noptii, dupa ce pompierii au intervenit cu tunuri de apa pentru a dispersa protestatarii. In urma incidentelor, mai multe magazine si unitati bancare din zona centrala au fost vandalizate, din unele disparand mai multe produse. De asemenea, au fost distruse si arse obiecte de mobilier stradal, pompierii intervenind pentru stingerea a patru incendii.

×
Subiecte în articol: violente jandarmi proteste duminica