x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 5 vieți au fost salvate după o prelevare de organe de la un pacient în moarte cerebrală, în Mureș

5 vieți au fost salvate după o prelevare de organe de la un pacient în moarte cerebrală, în Mureș

19 Oct 2021   •   18:46
5 vieți au fost salvate după o prelevare de organe de la un pacient în moarte cerebrală, în Mureș

Cinci vieți au fost salvate cu organele prelevate de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Prelevarea avut loc la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, iar transplanturile s-au realizat la Cluj-Napoca și București.

Potrivit Agenției Naționale de Transplant (ANT), aceasta este a doua acţiune de coordonare a unui transplant realizată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş în această lună.

Efortul echipei de medici din Târgu Mureș a fost preluat de echipajele medicale de transplant ale centrelor din Bucureşti şi Cluj Napoca.

Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutului Clinc Fundeni, viaţa unui pacient de 43 de ani a fost salvată prin intervenţia de transplant hepatic realizată de echipa condusă de prof. dr. Vladislav Braşoveanu.

La Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, echipele de chirurgi conduse de dr. Dan Pop şi dr. Liviu Constantin au făcut intervenţii de transplant renal pentru 2 pacienţi, de 55 de ani şi de 62 de ani, aflaţi de mai mult de 8 ani în dializă.

De asemenea, alţi 2 români îşi vor recăpăta vederea în urma intervenţiilor de transplant cornee, realizate la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti.

(sursa: Mediafax)

×