x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 50.000 de pelerini la moaştele Cuviosul Dimitrie cel Nou

50.000 de pelerini la moaştele Cuviosul Dimitrie cel Nou

de Daniela Cârlea Şontică    |    27 Oct 2008   •   00:00

Ortodocşii din România îl serbează azi pe Cuviosul Dimitrie cel Nou, ale cărui moaşte se află la Catedrala Patriarhală din 1774 şi care, de atunci, a devenit ocrotitorul Capitalei.  



Patriarhul Daniel a oficiat Sfânta Liturghie, alături de Mitropolitul Panteleimon, de Veria, Nausa şi Kampania, de episcopul Ghattas Hazim, delegatul Patriarhiei Antiohiei, şi de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi. La slujbă au participat din nou mii de credincioşi.

După Liturghie, la Patriarhia Română sărbătoarea a continuat, întrucât Centrul de Presă Basilica a aniversat un an de la lansare. Centrul cuprinde Radioul şi Televizunea Trinitas, Ziarul Lumina, Agenţia de Ştiri Basilica, Revista Vestitorul Ortodoxiei şi Biroul de Presă. Preafericitul Părinte Daniel a oferit diplome de onoare celor care au sprijinit în acest an activitatea Centrului de Presă Basilica.

Pelerinii se mai pot închina în continuare la moaştele Sfinţilor Dimitrie, Constantin şi Elena şi ale Sfântului Apostol Pavel până miercuri dimineaţa. Sfintele relicve ale Apostolului Neamurilor vor fi duse în Grecia de Mitropolitul Panteleimon, de Veria.

×
Subiecte în articol: romania