x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 500.000 de doze de vaccin antigripal cumparat din strainatate

500.000 de doze de vaccin antigripal cumparat din strainatate

04 Noi 2009   •   00:00



Guvernul a decis  sa dubleze numarul de doze de vaccin antigripal, de la 5 milioane, la 10 milioane, si sa achizitioneze din strainatate 500.000 de doze de vaccin pentru copiii cu varste intre 6 luni si 15 ani.

"Guvernul a decis dublarea numarului de doze de vaccin antigripal de la cinci milioane la 10 milioane de doze. Costul total va fi de 21 de milioane de RON pentru fiecare ciclu de cinci miloane de doze, in total 42 de milioane de RON", a declarat premierul in exercitiu, Emil Boc.

Prim ministrul a adaugat ca dintre acestea, cinci milioane de doze vor fi produse in anul 2009, pana la sfarsitul lunii decembrie, iar cinci milioane de doze vor fi produse in 2010.

"Am decis astazi (miercuri, n.red) sa achizitionam in regim de urgenta, din strainatate, 500.000 de doze de vaccin antigripal pentru copiii intre 6 luni si 15 ani", a mentionat Emil Boc.

Premierul a explicat necesitatea achizitionarii acestor vaccine speciale din strainatate prin faptul ca dozele mentionate anterior, cele produse in Romania, "se refera la persoanele adulte, peste 15 ani si in legatura cu care vaccinarea va incepe la 26 noiembrie".

"Pentru copii, desi se poate produce si in Romania un asemenea vaccin, dar care va fi disponibil numai cu 1 ianuarie, am decis sa achizitionam 500.000 de doze, cu un cost total de 2.250.000 de euro, pentru a incepe concomitent vaccinarea", a afirmat Emil Boc.

Premierul a facut public si un bilant oficial al cazurilor de gripa porcina din Romania, unde s-au inregistrat pana la acest moment 707 cazuri, dar niciun deces. Dintre acestea, 209 cazuri inca sunt in tratament.

"Vreau in mod public sa multumesc corpului medical din Romania [...] Sunt sigur ca si in continuare vom avea parte de acelasi comportament exemplar, de suflet, de apropiere fata de oameni", a concis Emil Boc.
ziare.com

×
Subiecte în articol: observator