x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 550 de ani: Istoria Bucureştiului în imagini

550 de ani: Istoria Bucureştiului în imagini

de Monica Andrei Capatos    |    13 Noi 2009   •   00:00

La început a fost un blog, apoi totul s-a transformat într-un volum inedit în care personajul principal a fost Bucureştiul. Radu Oltean este cel care a reuşit să adune în 300 de pagini 550 de ani de istorie a Capitalei.



Lansarea a avut loc ieri la ArCub - Centrul de proiecte culturale al Capitalei. "Este cartea care lipsea din patrimoniul Bucureştiului. În primă fază am strâns imagini pentru plăcerea mea, erau prea puţine documente şi fotografii despre oraşul de altădată. A urmat întâlnirea cu cei de la ArCub", a spus Radu Oltean. Lucrarea reproduce peste 400 de fotografii şi ştampile vechi din colecţiile Bibliotecii Academiei Române, ale Muzeului Municipiului Bucureşti, ale Muzeului Militar, dar şi din colecţiile particulare.

Structura volumului este împărţită în patru capitole: Bucureştii Evului Mediu până în 1821 - prof. dr. Constantin Rezacheveci, Trei secole de modă în Bucureşti - dr. Adrian Silvian Ionescu, Case, palate, biserici, străzi mari şi mici în Bucureştii secolelor al XIX-lea şi al XX-lea - dr. istoric de artă Cezara Mucenic, Grădinile vechiului Bucureşti - Emanuel Bădescu.

×
Subiecte în articol: observator