x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 57% dintre tineri vor să facă schimbări majore în stilul lor de viaţă pentru a salva planeta

57% dintre tineri vor să facă schimbări majore în stilul lor de viaţă pentru a salva planeta

08 Noi 2021   •   15:35
57% dintre tineri vor să facă schimbări majore în stilul lor de viaţă pentru a salva planeta

Şase din zece tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani sunt foarte îngrijoraţi de ameninţările globale la adresa unei societăţi sustenabile, iar peste jumătate (57%) şi-au arătat dorinţa de a face schimbări drastice în stilul lor de viaţă pentru a salva planeta, arată un studiu global derulat de unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de electrocasnice.

Cercetarea realizată de Electrolux relevă faptul că, atunci când au vorbit despre efectele unui comportament nesustenabil de care se tem cel mai mult, 34% dintre tineri au numit poluarea aerului, 31% pandemia iar 28% dezastrele naturale. În acelaşi timp, 57% dintre respondenţi au în plan să facă schimbări majore în stilul lor de viaţă pentru a salva planeta.

În privinta schimbările concrete şi aşteptările pe care le au din partea celor care trebuie să facă aceste lucruri, tinerii cred mai mult în ei înşişi decât în orice alt actor pentru a fi promotorii şi ambasadorii sustenabilităţii. Peste o treime (37%) dintre cei intervievaţi au numit chiar propria generaţie ca fiind cea mai potrivită pentru a conduce schimbarea către un viitor durabil şi doar 10% au considerat că adulţii sunt capabili să facă schimbările necesare, în timp ce 13% mizează pe capacităţile companiilor.


În privinţa spaţiului de locuit, pentru 32% dintre tineri, o locuinţă sustenabilă înseamnă o casă (vilă, bungalow), o fermă (25%) sau un apartament (20%). Totodată, pentru 33% locuinţa sustenabilă ar trebui să fie localizată într-o zonă rurală, pentru 23% într-un oraş mic iar pentru 21% într-o suburbie a unui oraş.

Conform studiului Electrolux, aproape jumătate dintre tineri (47%) susţin că o casă inteligentă a viitorului îşi poate produce propria energie verde iar pentru 45% că îşi poate filtra şi reutiliza apa în întreaga gospodărie.


 

×