x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 583.000 cititori - Crestere-record de audienta a Jurnalului National

583.000 cititori - Crestere-record de audienta a Jurnalului National

27 Ian 2005   •   00:00

Jurnalul National se apropie, cu fiecare zi, de cei care-si doresc o Romanie mai buna. Studiul National de Audienta, document utilizat ca instrument de masurare a performantelor in presa, a confirmat nu doar cresterea consistenta a numarului de cititori, ci si a calitatii acestora. Noii lectori ai Jurnalului fac parte din ceea ce ar putea fi intr-un viitor apropiat clasa de mijloc.

EVOLUTIA AUDIENTEI JURNALULUI NATIONAL
Studiul consemneaza de asemenea ca Jurnalul si-a doborat recordurile anterioare, inregistrand, pentru a treia oara consecutiv, cea mai rapida evolutie in termeni de audienta.

RECORDURI SUCCESIVE. In total, intr-o perioada care a inclus si luna octombrie 2004, cresterea audientei Jurnalului National a atins cota de 91.900 de cititori pe aparitie. Conform celei mai recente documentatii a SNA, Jurnalul are in acest moment 583.000 de cititori pe editie. Primele doua pozitii din acest top au fost atinse in precedentele valuri de catre Jurnalul, cu 102.900, respectiv 100.300 de cititori.

SUPLIMENTE SI CALITATE EDITORIALA. Noul format al Jurnalului National, suplimentele si calitatea editoriala, cu o stilistica si o abordare a realitatii romanesti absolut inconfundabila, au cucerit nu doar consumatorul roman de presa scrisa, ci si pe acela pentru care ziarele nu reprezentau pana de curand o tentatie in termeni de informatie. Performanta de care se simte in mod autentic atasata redactia Jurnalului este: din ce in ce mai multi romani si-au redeschis apetitul pentru presa scrisa, o data cu cumpararea Jurnalului.

ALTA MENTALITATE, ALT STATUT. Cu o crestere de 18,85% in intervalul de varsta 14-34 de ani, Studiul National de Audienta indica faptul ca tot mai multi tineri devin lectori ai cotidianului nostru. In acelasi timp, numarul cititorilor cu studii superioare a crescut cu 20,21%, salturi importante resimtind si grupele de ocupatii active. Cititorii care lucreaza in comert sunt acum cu peste 21% mai multi, cu cate 27% a crescut numarul celor din domeniile constructii/arhitectura, consultanta pentru afaceri si, respectiv, din domeniul juridic, in timp ce acum persoanele implicate in mass-media sunt cu 32,77% mai numeroase. Dintre cititorii Jurnalului, persoanele cu functii de conducere sau studii superioare au crescut cu aproape 23%.

CITITORI CU VENITURI MAI MARI. Cat despre veniturile cititorilor de Jurnalul, numarul celor care castiga peste 300 de dolari lunar a crescut cu o medie de 23,61%. In interiorul acestei clasificari, cel mai important salt a fost inregistrat la categoriile cu venituri de peste 700 USD - cu 34,5%. Sintetic, cresterea numarului de cititori din categoria corespunzatoare clasei medii si superioare e de 21,82%.

Cresterea Jurnalului National a inceput acum un an. In trei valuri de cifre SNA, audienta a crescut de mai mult de doua ori, de la 288.000 la 583.000 de cititori pe editie.

VIITOR SIGUR. Pentru ca are o cu totul alta filosofie de a aborda actul de presa si realitatea cotidiana, Jurnalul si-a asigurat, rapid si sigur, o pozitie de frunte pe piata cotidianelor romanesti. Ascensiunea probabil nu se va opri aici, date fiind rezultatele ultimei perioade, care se vor face simtite in viitorul termen mediu si lung.
×
Subiecte în articol: observator national cititori