x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 600.000 de lei pe luna pentru studentii care nu au loc in camin

600.000 de lei pe luna pentru studentii care nu au loc in camin

09 Oct 2004   •   00:00

Studentii care stau in locuinte inchiriate vor primi o subventie lunara de 600.000 de lei pentru cazare, pana la sfarsitul acestui an. Valoarea ajutorului acordat de Guvern pentru anul viitor va fi stabilita ulterior, dupa cum informeaza Ministerul Educatiei.

Potrivit ordinului ministrului Educatiei, Alexandru Athanasiu, subventia pentru lunile octombrie, noiembrie si decembrie va fi de 600.000 de lei. Ordinul a fost transmis universitatilor, suma fiind acordata fiecarui student de la inceputul anului academic.

CONDITII. Pentru a beneficia de respectiva subventie, studentii din invatamantul de stat trebuie sa indeplineasca o serie de conditii. Astfel, subventia se va acorda studentilor care nu au domiciliul sau resedinta in localitatea in care se afla institutia de invatamant superior la care invata si care provin din familii cu venituri brute lunare pe membru de familie ce nu depasesc salariul minim pe economie, respectiv 2,8 milioane lei. De asemenea, studentul trebuie sa aiba varsta de pana la 29 ani, sa nu fi primit sau solicitat un loc de cazare in caminele studentesti ale institutiei de invatamant superior de stat in care frecventeaza cursurile si sa opteze pentru subventie.

Studentii trebuie sa prezinte la secretariatele facultatilor actele privind veniturile proprii si ale persoanelor in ingrijirea carora se afla, dar si contractul cu proprietarul imobilului in care vor locui cu chirie. Subventia pentru cazare nu se va acorda in perioadele de vacanta. (Eugenia Mihalcea)

×
Subiecte în articol: observator