x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 81 de locuinţe şi 541 de hectare distruse de inundaţiile din judeţul Neamţ

81 de locuinţe şi 541 de hectare distruse de inundaţiile din judeţul Neamţ

06 Iun 2013   •   17:26
81 de locuinţe şi 541 de hectare distruse de inundaţiile din judeţul Neamţ
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Cel puţin 81 de locuinţe şi anexe gospodăreşti au fost inundate iar culturile agricole de pe 541 de hectare au fost distruse de inundaţiile produse în 6 comune din judeţul Neamţ, potrivit ultimei raportări a Prefecturii Neamţ, informează agerpres.ro.

Localităţile afectate sunt Războieni, Tupilaţi, Ţibucani, Agapia, Petricani şi Grumăzeşti.

Viiturile au distrus şi 70 de kilometri de drum judeţean, comunal şi sătesc dar şi 10 poduri şi podeţe.

Situaţia este într-o continuă dinamică iar pagubele cresc de la o oră la alta. Detaşamentele de pompieri Piatra Neamţ, Roman şi Târgu Neamţ s-au deplasat cu motopompe în comunele Ţibucani şi Războieni pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate.

În zonele afectate s-a deplasat o comisie numită prin ordin al prefectului judeţului în vederea evaluării pagubelor produse în urma fenomenelor meteorologice periculoase.

Conform atenţionării meteorologice de cod galben, din după-amiaza zilei de 6 iunie până în seara zilei de 7 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 litri pe metru pătrat şi izolat 50 litri pe metru pătrat.

Conform atenţionării hidrologice s-a instituit cod galben, începând cu data de 6 iunie 2013, ora 20,00, pe râurile mici din bazinele hidrografice Suceava, Moldova, Bistriţa, Trotuş (judeţele Suceava, Neamţ, Harghita şi Bacău). 

×
Subiecte în articol: inundatie neamt cod galben moldova