x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 93 de cetățeni români aflați în Malta au fost aduși în țară cu o aeronavă Tarom

93 de cetățeni români aflați în Malta au fost aduși în țară cu o aeronavă Tarom

12 Mai 2020   •   17:04
93 de cetățeni români aflați în Malta au fost aduși în țară cu o aeronavă Tarom

Un număr de 93 de cetățeni români, aflați pe teritoriul Republicii Malta, afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian, au fost aduși în țară în noaptea de luni spre marți, cu o aeronavă Tarom, anunță MAE.

Potrivit unui comunicat transmis marți de Ministerul de Externe, a fost facilitată revenirea în țară a 93 de cetățeni români care se aflau temporar pe teritoriul Republicii Malta.

Aceștia erau afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian, adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta București-Malta-București.

MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate să respecte cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România sunt afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să fie reduse și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța cetățenilor români în cauză și a celor de acasă.

Mediafax

×