x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A doua tranșă de vaccinuri Moderna a ajuns în România

A doua tranșă de vaccinuri Moderna a ajuns în România

30 Ian 2021   •   09:34
A doua tranșă de vaccinuri Moderna a ajuns în România
Sursa foto: Lucian Alecu

Cea de-a doua tranșă, de 21.600 doze de vaccin Moderna, a ajuns sâmbătă în România.

Convoiul a intrat în țară prin Vama Nădlac.

 

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi duse la București. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale și de vaccinare.

Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – autoritatea națională cu competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de adiministrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeași. Vaccinul BioNTech Pfyzer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

×
Subiecte în articol: vaccin Moderna